"Zarobljen" u ambasadi Ekvadora
0
London povukao prijetnju o hapšenju Assangea
Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Damask-Pobijena djeca ,NAPOMENA SLIKE SU SOKANTNE http://www.facebook.com/media/set/?set=a.423128607723250.87153.222839144418865&type=3&l=4e2ec28d62
KAKVE PISANE GARANCIJE NEMOJTE ZABORAVITI DA JE I FUNJARA GORBACOV DOBIO PISANE GARANCIJE OD RAEGANA DA NECE RASKOMADATI SSSR PA NIJE 1989 PROSLO NI 6 MJESECI A RAEGAN JE DOPUSTIO DA SE SSSR RASPADNE.PA I NAS JE ZAMJENIK PREDSJEDNIKA FIKRETA ABDICA GOSPODIN ALIJA POTPISAO ,,DOGOVOR,,PA PO NAREDBI CIMERMANA IZ BEOGRADA BRZE BOLJE POVUKAO POTPIS,I TADA SMO ZNALI DA CE BITI BIH CIJELA ALI IZ PET SEST DIJELA . . POZDRAV HRNJICA
Nakon diplomatskog skandala koji je prouzrokovao London, Foreign Office mora da uputi zvanicno izvinjenje Vladi Ekvadora. Veliki Akvador i mala, misevska Britanija!
Izvinjenje je veoma bitno, naročito u diplomatskim odnosima drćava. Npr. ako se nešto desi nekoj stranoj ambasadi a zemlja domaćin se ne uzvini, onda se to smatra otvorenim sukobom. Ukoliko se uputi izvinjenje i opravdanje, onda napetost postaje rješiva. Britanija je prijetila povredom teritoriji strane države, dakle mora sad da se izvini jer je takva prijetnja ravna prijetnji ratom. Dakle, ako Britanija želi da odnose sa Ekvadorom vrati na diplomatski kurs, dužna je izvinjenje, javno.
Naravno da je povukao prijetnju, nasilni ulazak u ambasadu i hapsenje bilo koga u njoj je prakticno jednostrana objava rata. E sad, nije bas da je Ekvador neka sila, ali time bi britanska vlada okrenula svoju vlastitu javnost protiv sebe, a to ne zele dopustiti.
Sa druge strane, JAVNA ZAKLETVA pred tv kamerama u direktnom prenosu u funkcionalnim demokratijama može povlačiti krivičnu odgovornost. Pri tom novi veliki vođa treba da kaže usmeno u šta se zaklinje. I da pravnici i kriminalisti tog vođu i njegove ljude od povjerenja mogu pozivati na krivičnu odgovornost finansijske prirode, naročito ako je vođa stekao veliko bogatstvo za sebe i svoju porodicu.
Ma \"J\" dozvoli mi da te podsjetim da izvinjenje ne povlači zakonske sankcije. Te budalaštine u stilu \"izvinjenje\" ili \"duševna bol\" to su totalne budalaštine koje nikoga zakonski ne obavezuju. Takve gluposti kao što su \"izvinjenje\" i \"duševna bol\" treba proglasiti ne važećim. Takva sr.anja ne smiju postojati niti u jednoj državi.
Cemu tolike medijske paznje kad ce on dozivjeti neku namjestenu strasnu nesrecu kao drzavljan Ekvadora... I time ce slucaj Assange biti rijesen...
A gdje je izvinjenje? London MORA da se izvini Ekvadoru.
sto ne objavite ovu vijest bagro americka sto se ne pozabavit time sta radi amerika sad siriji i sta je uradila libiji http://www.advance.hr/vijesti/nova-rusenja-u-libiji-salafisti-buldozerima-na-dzamiju-u-centru-tripolija-bez-ikakvog-otpora-policije/ OVO JE TA DEMOKRATIJA I MIR KOJI JE PONUDILA AMERIKA POSLE GADAFIJA I KOJA SE BRINULA ZA DO TADA JADNU LIBIJU