Svijet
0

London: Mučila i ubila brata jer je mislila da je vještac

Sarajevo-x.com
Tinejdžer Kristy Bamu (15) preminuo je nakon nemilosrdnog mučenja u stanu u Londonu kojem su ga izložili njegova sestra Magalie Bamu (28) i njen momak Eric Bikubi (27) pošto su vjerovali da je Kristy vještac.

Kristyja je njegova sestra mučila željeznim čavlima, čekićem i makazama. Obdukcijom je utvrđeno da je tinejdžer zadobio 101 povredu. Njegovo lice i glava su bili prekriveni posjekotinama.

Tužilac Brian Altman je rekao da je ovaj slučaj gnusan i da je pun nevjerovatne brutalnosti. Starija sesra Bamu je pozvala hitnu pomoć i rekla da se brat udavio u kupatilu. Dvije Kristyjeve sestre od 20 i 11 godina su također mučene, ali nisu preminule od zadobijenih povreda. Kelly Bamu (20) će biti glavni svjedok optužbe, a do sada je pokazala gdje su sakriveni dokazi i oružje.

Kelly Bamu je rekla da su ih sestra i njen momak mučili četri dana. Sve je bilo savršeno normalno dok dečko njihove sestre Eric Bikubi nije optužio mlađeg brata i dvije sestre da se bave vještičarenjem, a onda su počeli batinama izbijati đavole iz njih, samo su neki od navoda nesretne djece.

Kristy je zbog zadobijenih povreda počeo moliti da ga ubiju, nakon čega su ga smjestili u kadu i pustili vodu, a Kristy je bio previše iscrpljen i povrijeđen da održi glavu nad vodom. Roditelji djece su za to vrijeme bili u Parizu. Bikubi će se na sudu braniti šizofrenijom i neuračunljivošću.