Benettonova kampanja Unhate
0

Ljube se Benjamin Netanyahu i Mahmoud Abbas

Sarajevo-x.com
Poznati modni brend Benetton uprkos negodovanjima nastavlja s kontroverznim kampanjama. Ovoga puta postavili su billboard u Tel Avivu na kojem su prikazana dvojica zakletih neprijatelja - izraleski premijer Benjamin Netanyahu i predsjednik Palestine Mahmoud Abbas kako se ljube.
Podsjetimo, italijanska modna kompanija je nedavno povukla billboard na kojem je prikazano kako se papa ljubi sa imamom, prenosi Daily Mail.

Dio kampanje činili su i billboardi na kojim Barack Obama ljubi Hugoa Chaveza, a Angela Merkel Nicolasa Sarkozyja. Međutim, očekuje se da će ovaj koji prikazuje izraelskog premijera kako ljubi dugogodišnjeg neprijatelja, predsjednika Palestine, izazati najveću buru.

Ovo je dio Benettonove kampanje Unhate koja je lansirana prije samo nekoliko dana, a već je podigla mnogo prašine. Ukoliko su iz Benettona imali za cilj da privuku medijsku pažnju na bilo koji način, onda je ova originalna kampanja veoma uspješna, mada je naišla na neodobravanje nekih krugova.

Zvaničnici Benettona tvrde da je njihov jedini cilj da poboljšaju toleranciju u svijetu i prošire globalnu ljubav, ali da su također znali da će naići na nerazumijevanje. Do sada je iz kampanje povučena samo fotografija na kojoj se ljube papa Benedict XVI i imam Ahmed el-Tayeb.