Komentari (103)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
...uhuhuh...udari nam u same temelje "časti"...
...btw, da ovaj uleti u balkanski glam society "poobarao" bi više no čola i brega zajedno :))
Bregi da daju da državu vodi opet bi bilo 20 puta bolje nego jest. Za Čolu je već pitanje :D
PRIKAŽI ODGOVORE (13)
Hebote....zar od cijele platforme koju je Trido ponudio u svojoj kampanji Klix je nasao samo sitnice za pusionu onim koji nemaju svoje misljenje ili se povode slicicama u zutoj stampi? A tek komentari ovdje!!? Bas mi je drago sto zivim u Kanadi, daleko od ovakvih komentatora.
Bas tako i ne samo platforma vec i nevjerovatn uspijeh koji je zabiljezio koji je neviden u parlamentarnoj istoriji ove drzave. Liberali od nebitne treceplasirane partije bez statusa oficijalne opozicije i bilo kakvog uticaja u odlucivanju dolaze do prve pozicije na ovim izboruma. Od 34 predstavnika do 184 sto je bilo dovoljno za parlamentarnu vecinu. Poslije izbora 2011 mnogi su mislili da ce Liberali kao partija potpuno nestati ili potraziti spas u NDP-u jer su bili u rasulu. Trudeau je sve to promjenio za nepune 3 godine jer je stvorio platformu u kojoj nije bilo mjesta za strah od drugog i drugacijeg kao i vjerovanje da se drzava mora vratiti na put miroljubive zemlje koja prihvata sve ljude svijeta bez predrasuda i daje svima istu sansu. Ovo je nesto cime su se Kanadani prije Harpera ponosili a zapisano je u dekretu prava i sloboda koje je u zakon proveo njegov slavni otac koga mnogi smatraju tvorcem moderne Kanade. Njegovo djelo je i ravnopravnost Engleskog i Francuskog jezika.
Razumijem Klix, koji pokusava da prikaze senzacionalnije (a nevazne) detalje iz biografije ovog covjeka. Radi se o sasvim regularnom, porodicnom gradjaninu, tipa "covjeka iz naroda", uprkos cinjenici da potice iz jedne od (naj)poznatijih kanadskih familija. Relativno mlad i jos nedovoljno iskusan za politicara, digao je Liberalnu stranku Kanade iz pepela i vratio je pravo u politicku zizu. Ostavlja dojam vrlo liberalne osobe, sto (usput receno) autori komentara ne bi trebali zloupotrebljavati. I, po mom misljenju, izuzetno iskrenog politicara - u turbulentnim vremenima, kakva su ova u kojima zivimo, jako vazna karakteristika za drzavnog lidera. Politicar cije vrijeme tek dolazi, buducnost kanadske diplomatije. A imidzi ovog covjeka, koje Klix objavljuje, su prilicno zastarjeli: duga kosa je, vec poprilicno, proslost, a pretpostavljam da je i na atletskoj strani vec "ofalio".
Odlicno zapazanje normalnog covjeka koji shvata sta ovaj covjek donosi na politicku scenu jedne G8 zemlje. Umjesto paranoje i pesimizma, sijanja straha i netrljivosti njegov slogan je da ne postoje dvije grupe kanadskih gradana bez obzira odakle dolazili i kad su emigrirali i da Canadian is a Canadian is a Canadian. Ovo je njegov odgovor na pokusaj Harpera i konzervativaca da donesu zakon po kome se ljudima koji nisu rodeni u Kanadi moze oduzeti drzavljanstvo. Ove slike koje koristi Klix jesu jako stare bar vise od 4 godine a sto se tice atletske strane jos uvjek izgleda odlicno i drzi do sebe i rijetki su oni koji bi rekli da mu je 43 godine. Njegova iskrenost i kontakt s ljudima svih rasa, nacija, opredjeljena mu je i donjela ovu nevjerovatnu pobjedu. I ovdje u Bosni ce se vidjeti o kome se radi kad pocne predstavljati Kanadu na svim samitima od 4. Novembra. Mislim da ce biti najzapazeniji lider ne samo po izgledu vec i po inteligenciji kao i zaokreta u kanadskoj vanjskoj politici.
Ja bih vise volio da su Bake i Fahro skloni homoseksualnosti a pošteni, a ne ovako da nas guze a sve "moralne i porodične" vertikale.
Tamo u svijetu kada hoćeš da se dodvoriš glasačima - samo podržiš gej populaciju. Kod nas je malo drugačije - podršavaš šovinistički nacionalizam.
Kanada je jedna od rijetkih zemalja koja ima premijerku a ne premijera.
smrt pederima
Zasto? Argument? Ako je "biti peder bolest", zasto tebe to interesuje sta drugi rade?
kao u farmi. pravi neke fazone i glupira se, samo da bi ostao zanimljiv i ne izbace ga
hm... zamislim nermina nikšića... ne ne ide
Bas tako.... Smijesno da bola...
Emil Vlajki...
Zaista je ovaj Klix patetican.... Napisali su o covjeku samo stvari koje ce Balkanci napadati i ismijavati. Prvo da se ljubio sa muskarcem ali im nije palo na pamet da pokazu sliku njegove prelijepe supruge i prekrasne djece ili momenat kad mu je u kampanji prisla djevojka u toplesu i trazila selfie. Naravno nema ni slike iz kampanje na kojoj je u zagrljaju prelijepih djevojaka a jedna od njih mu je bukvalno u narucju. Pobogu ljudi covjek je liberalan, potpuno siguran u sebe i zadovoljan u vlastitoj kozi, srecan u zivotu i porodici a i u karijeri. Koliko Vas se moze pohvaliti istim i reci za sebe isto? Na zalost i on je prezivio porodicne tragedije jer je ostao bez oca a mladi brat mu je poginuo u snijeznoj lavini.
Ditto. -- Trudeau je jednostavno covjek naroda... rado prica s obicnim pukom, dostupan je, itd. To ce se vjerojatno malo promjeniti sada kada bude PM (ako nista radi njegove osobne sigurnosti), ali vjerujem da ce i dalje biti jednostavan... Sto se tice same izborne taktike, svaki politicar, pa tako i ovaj, nastoji -ocito- dobiti naklonost i glasove sto vise potencijalnih biraca... Evo npr primjera kako plese na jednom skupu uz Punjabi muziku s jednog skupa Organizacije Indijaca iz Montreal-a: https://www.youtube.com/watch?v=R8ypraEielc (Ako video ne radi evo link pa rucno unesite bez razmaka: youtube.com / watch?v=R8ypraEielc )
Fleudelis, upravo tako covjek je nevjerovatna pojava i nesto najbolje sto se desilo kanadskoj politici i Libralnoj partiji u poslijednjih 20 godina. Kad je ovaj covjek dosao na celo Liberala imali su ako se ne varam samo 34 poslanika u Parlamentu. To je ujedno bio najlosiji ucinak ove partije u istoriji jer su izgubili i mjesto oficijalne opozicije i bili tek nebitna treca stranka u Kanadi. Cak se suskalo da ce nestati i da je jedini spas prikljucenje NDP-u u to vrijeme partiji koja je bila oficialna opozicija i koja je po programu partija lijevice. Trudeau je uradio nesto sto nije uspio cak ni njegov slavni otac a to je da osvoji okruge ili poslanicka mjesta u svakoj provinciji i teritoriji Kanade i da jednu partiju podigne sa treceg mjesta do pobjednika sa nadpolovicnom vecinom u Parlamentu. Kanadski parlament ima 338 poslanika od kojih je poslije ovih izbora 184 Liberala. Mislim da su ovo mnogo vazniji podaci od tabloidnih gluposti koje je Klix odabrao za predstavljanje novog PM.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Brate, gori frajer,.isto onaj glumac iz filma onog kad se kladi nesto da ce pokupit onu plavusu, pa rade neke nebuloze ko ce koga ostaviti..joj..koji je ono film???
Kuduz i Badema ba
predznak sudnjeg dana
Je*o vam SUDNJI DAN MATER, a i onaj ko vas je toj GOUPOSTI NAUCIO!!!
Nikad lakše postat popularan. Uhmmm, aa, cmokk.. Poneesiii zastaaavuuuu.
...al brate, što čoek liči na onog denija iz stelexa. anblivbl.
dajte nam kanadsku ekonomiju, pa mozemo razgovarati o kanadskom moralu.
ne vidim veru, a ni veceru, ali vidim gladne ignorante pune mrznje.
trcis pred rudu, promasio si poentu onoga sto sam htio reci totalno, ali obzirom na koju stranu vuces, ne cudi :) moral, religija i gejevi su mozda preveliki zalogaj. za pocetak bi mogao razmisliti zbog cega si se ti ilii neko od tvojih predaka odrekli peruna i ekipe i koji te to metod prisile drzi u sadasnjoj vjeri?
JEL U USTA ? Ako nije, to je onda pravi muškarac da snagom mišica rasturi ISIL , te da svijetom ovlada GOLA harmonija i djeca cvijeća ! CITAT: "Zalažem se za legalizaciju marihuane i smatram da to treba da uradimo odmah, po ugledu na Colorado", izjavio je tokom predizborne kampanje.
Ovom nije stalo da rastura ISIL niti da bilo gdje vojno učestvuje. Prvi mu je cilj u spoljnoj politici povlanenje Kanađana iz Iraka. Učešće u Libiji i Iraku kao pomoć Americi je sve bilo minimalno i simbolično, a ovaj hoće sve to da obustavi, kao kad je Kanada bila i nigdje nije vojno učestvovala sve to sredine 2000-ih kad je prethodni premijer vlade Harper to odobrio.