{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lavrov: Sami ćemo napustiti Vijeće Evrope, ne trebaju nas izbacivati

S
SRNA
16.10.2018. u 18:12
11
80
Lavrov: Sami ćemo napustiti Vijeće Evrope, ne trebaju nas izbacivati
11
Lavrov: Sami ćemo napustiti Vijeće Evrope, ne trebaju nas izbacivati
Foto: EPA-EFE
Rusija neće čekati da bude izbačena iz Vijeća Evrope, nego će tu organizaciju sama napustiti, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.
On je tokom intervjua za Euronews rekao da se Rusija Vijeću Evrope pridružila pod pretpostavkom da ta organizacija omogućuje panevropski, univerzalni i legalni humanitarni prostor.

"Oni koji su ovaj prostor upravo ugrozili protivzakonitim postupcima i prekršili statut time što ruskoj delegaciji nisi omogućili da bude jednaka sa ostalim delegacijama, ubijeđen sam da znaju šta rade", istakao je Lavrov.

Ruski ministar vanjskih poslova napominje da Moskva neće priuštiti takvo zadovoljstvo Vijeću Evrope da Rusiju izbaci iz organizacije, već će ruska strana sama da je napusti, prenio je "Sputnjik".

Lavrov je naglasio da će Rusija platiti svoj dio budžeta organizaciji, čim ruskoj delegaciji budu vraćena ovlašćenja u okviru Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope.

Generalni sekretar Vijeća Evrope Torbjorn Jagland ranije je izjavio da će budžet za sljedeću godinu biti napravljen bez Rusije i da bi Moskva mogla biti izbačena iz Vijeća.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: