|

Lagumdžija učestvovao u Maršu jedinstva u Parizu

Lagumdžija učestvovao u Maršu jedinstva u Parizu
299
Klix.ba
11.1.2015. u 18:45
0
komentara
299

dijeljenja
Lagumdžija učestvovao u Maršu jedinstva u Parizu
Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija učestvovao je u velikom maršu koji je u znak protesta protiv terorizma i u pomen na žrtve terorističkog napada na redakciju satiričnog magazina "Charlie Hebdo" održan danas u Parizu.
U "republikanskom maršu“ (Marche republicaine) su učestvovali francusko državno rukovodstvo, na čelu sa predsjednikom Republike Francuske Francoisom Hollandeom, brojni visoki zvaničnici i izaslanici iz cijelog svijeta, uključujući šefove država i vlada i ministre vanjskih poslova, te veliki broj građana Pariza i cijele Francuske.

"Marš protiv terorizma je skup podrške jedinstvu u različitostima, progresivnom svijetu - borbi za društva zajedničkih vrijednosti: slobodu i solidarnost, posao i pravdu, uzajamno poštovanje i razumijevanje, obrazovanje, kulturu i dijalog", rekao je Lagumdžija.

Učesnici protestnog okupljanja i marša su na ovaj način iskazali solidarnost i odali poštu žrtvama terorističkog napada, te uputili snažnu i jasnu poruku podrške Francuskoj i njenom narodu, ali i cijelom progresivnom svijetu, jedinstvenom u različitostima, protiv pošasti zvane terorizam.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.