Komentari (85)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kozaci su nakon IWW izgubili svoju svrhu. Poslije toga, a naročito u CCCP, imali su folklornu ulogu. U ovom slucaju, oni su ispomoc policiji, nesto kao turisticka policija u Istri. Regulisu saobracaj, upucuju pjesake, vode racuna o javnom miru i redu. Nemaju pravo samostalno intervenisati, ali po njihovoj prijavi, policija moze djelovati
idi begaj...oni prvo dobro izudaraju a onda zovu policiju...:)...zato ce i cuvati navijace....bit ce huligani mirni ko bubice...:)
@DrinskyEliminator. EboteTiiito, kol'ko ti usernameova imaš.... Aj otkrij mi tajnu, jesi li rekorder na klixetu po tome?
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Dodik, đe su ti kozaci :)
Kozaci su u WW 2 bili jedna od elitnih SS divizija, nešto kao bosanska Handžar Divizija, zato im je u doba SSSR-a bilo dozvoljeno samo da igraju kazačok: https://en.wikipedia.org/wiki/1st_Cossack_Cavalry_Division https://en.wikipedia.org/wiki/XV_SS_Cossack_Cavalry_Corps
@Ferroviere Pa kao i svi Slaveni bili sposobni za postupke kojih su se Himler i Mengele zgrožavali.
Čitajući svega par rečenica o njima došao sam do zaključka da su ultranacionalisti, konzervativci i totalitaristi, a u osnovi im je militarizam. Znači riječ je o klasičnim fašistima. Takvim umobolnicima je posvećena pažnja i dozvoljeno im je fizičko nasrtanje na normalno građanstvo, koje radi, živi i nije opterećno socijalnim segmentima koji uništavaju život na ovoj planeti.
U stvari, poruka je vise nego politicke prirode. Nadaleko je poznata vijekovna "ljubav" kozaka i zidova". Najveci dio teroristickih napada je pod okriljem C.I.A., a zna se pod cijom sapom je ona.
Kozaci su najveće kukavice na svijetu, historijski gledano..Narod koji je izdao sve komšije koji su ih pustili da žive na kavkazu radi obećananja od rusije, kozaci tj "Serfi" kako su se prije zvali su ukrali običaje i nošnju kavkaških plemena a da ne pričamo koliko su ih izdali..
To su oni što prče koze!
vidjet cemo kazije kad dode 2000 pijanih engleza,marokanaca,srba,HRVATA,njemaca....onako bez oklopa i stita,mogu samo tuci zene u djecu!!!!
hahahahahahahahaaaaa......vidjet ces kako to kozaci na konjima i bicevima razgone.....i u beogradu se huligani kyrce dok ne dodje zandarmerija na konjima...ona bjeste noge usra vas guzica...:)
@JoeBlack2nd prosjecan Hrvat u dalmaciji ima 30K eura godisnje....toliko o tome. A vidi ti koliko ih je bilo u Franckuskoj pa onda nesto rise!
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Prošlo je vrijeme Kozaka, oni su sada samo turistička atrakcija i ništa više. Ali bilo bi šteta ne spomenuti da su oni bili glavna brana islamu, te da su Turke (među kojima je bilo dosta Turaka iz Bosne) porazili na Krimu i Kavkazu, blago rečeno porazili.
A zbog čega su to Kozaci propatili?
@novibosman345. Kozaci su, zbog pripadnosti bjelogardejcima u ruskom građanskom ratu, a nakon WWI, sistemski bili istrijebljivani od strane CCCP-a. Pri tome nisu bili piszeđeni ni djeca ni žene. Za kozake znamo iz Gogoljevih, Šolohovih i Sjenkijevičevih romana. Ostalo ih je jako malo na Uralu i u donskoj, dnjeparskoj i kubanskoj regiji
Hvala bogu kad ne ucestvujemo!
bice tamo svega, posebno sa englezima poljacima i hrvatima, njih rusi i srbi bas vole :D
@suljaginefatemujol ne bih se bas slozio, hrvati su naklonjeni EU a rusi bi da podjele evropu
@suljaginefatemujol politika drzave je jedno, a narod je drugo, jel stvarno si ubjedjen da ce rusi sa hrvatima se tuci protiv srba ? na stranu ekonomija, to je huliganima i ultrasima vrlo vazno eto..
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
a gdje im je ataman?
znas li sta je atman? kozacki poglavica. uzmi knjigu ,procitaj sta
RS na Haparatima, nemaju svoje kozake