Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kina i Rusija ima je jedan golemi politički bug. Nemaju demokratsku smjenu vlasti. U obje zemlje vlast se smjenjuje ili gradjanskim ratom i vojnim udarom. Zapadne demokracije takodjer imaju mnogo mana ali imaju jasno ustpistavljen sistem promjene vlasti.
Šta će biti npr s Rusijom nakon Putina? Gradjanski rat ili vojni udar tu nema dileme. Kina iako s vana izgleda stabilno , unutra trve borba za vlast koja uvijek moze eskalirati .
CCP ( komunistička partija Kine) ima 200 miliona clanova i najveca je birokratska organizacija na svijetu. Politički obračuni nisu javni već se tajno obračunavaju ili čak ubijaju bez suda i javnosti. Kina je pružila pipke svuda od EU do SAD , novcem i samo novcem kupuju sve i svakoga.
Tito Partija
Kina moze opstati jaka samo ako ostane na celu komunisticka partija i to je jasno kao dan.Primjer su kako usporedo i zajedno mogu funkcionisati politicki komunisticki i ekonomski kapitalisticki poredak
Ae bogat.. Nisu oni svakako komunisti odavno.. Nesto izmedju
Proteste finansiraju Ameri i Englezi jer je Hong Kong sve sa svojom lukom koka sa zlatnim jajima. Ipak ce se na kraju morati pomiriti da tu nemaju vise upliva.
@gooUser1568441967 Netačno. Protesti su rezultat Zakona o ekstradiciji, koji je rezultat toga što Kina želi da uveća svoju moć u Hong Kongu koji je nezavisan, tako što će ekstradirati neistomišljenike U Kinu gdje će im se suditi. Ameri i Englezi od kako je ovaj na vlasti nemaju mnogo uticaja u Kini.