Ruskinja, Izraelka, Marokanka...
0

Ko su najseksipilnije političarke u svijetu

Sarajevo-x.com
Alina Kabaeva
Američki novinar Eric Golub objavio je na blogu uglednog lista Washington Times listu, po njegovom mišljenju, najseksipilnijih političarki svijeta.

Istaknuo je 30 žena koje je svrstao u tri grupe, ovisno o političkom opredjeljenju. Na čelu liste "demokrata i liberala" je poznata ruska gimnastičarka Alina Kabaeva, članica ruske Dume, a na spisku liberalki našla se i kultna američka TV voditeljica Oprah Winfrey.

Za nju je Golub naveo kako je se morate plašiti "jer vlada svijetom". Podsjetio je da ju je američki magazin Forbes prošle godine proglasio najmoćnijom slavnom osobom na svijetu.

Mlada marokanska "plesačica" Karima El Mahroug, poznatija kao Ruby i zvijezda skandala s talijanskim premijerom Silviom Berlusconijem (bunga-bunga), također se našla na listi, kao pripadnica opcije centra.

U toj grupi je i francuska TV voditeljica Melissa Theuriau, koju je 2007. magazin FHM proglasio najseksipilnijom TV voditeljicom.

Na čelu liste konzervativki je izraelska političarka i članica Kneseta, Tzipi Hotovely. Šesto mjesto na toj listi pripalo je bivšoj guvernerki Aljaske i kandidatkinji američkih republikanaca za potpredsjednika SAD-a u 2008. godini, Sarah Palin.