Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ko da oni mogu da pritisnu Kinu. Niko vise nije glup.
Nametali im svoje diktatore i druge stvari.
Pa smijali su se (zapad), kako su oni razvijeni i bogati a kako je ostatak svijeta siromasan. Pa htjeli sa tim da nametnu ostatku svijeta svoje \"vrijednosti i kulturu\". Sta se sad bune kad su se drugi poceli bogatiti? Eto im konkurencije, eto zasto. Drzali su ostatak svijeta siromasan, tako da bi ih oni mogli eksploatisati.
@@mufljuz, ne vrijedjaj na nacionalnoj osnovi, koliko si ti inteligentan vidi se po ruganju. Ne ganja zapad da se uvede druga valuta, nego upravo Kina, Brazil i druge rastuce ekonomije. Dolar kao svjetska valuta odgovara samo Americi. Jer na taj nacin su u prednosti i imaju sredstvo da ucjenjuju. Ovdje se \"kuka\" jer zapad gubi trziste, tj. kinez izvozi daleko vise nego sto uvozi od zapada. \"Cudim\" se kako zapad nije kukao kad su oni bili na mjestu kine, ali sad se bune. Toliko su bili promovisali \"free trade\" a gledaj ih sada.
koja bosnjacka inteligencija i poznavanje ekonomije. bravo! :-)
kineze ce da naćuture kulturno uvodjenjem nove valute tako da ce joj svi oni dolari biti bezvrijedni....