Svijet
2

Kasich potvrdio Trumpovu ponudu da bude najmoćniji zamjenik predsjednika u historiji

Klix.ba
John Kasich (Foto: EPA)
John Kasich (Foto: EPA)
John Kasich, guverner savezne američke države Ohio, potvrdio je da mu je Donald Trump ponudio poziciju zamjenika predsjednika, uz napomenu da bi bio zadužen za svu vanjsku i unutrašnju politiku zemlje. Međutim, Kasich i dalje nije spreman da podrži Trumpa, javlja CNN.

Trump je opovrgnuo navode da je Kasichu ponudio ovu poziciju, koje je prvi objavio The New York Times prošlog mjeseca. Međutim, sada se oglasio i guverner, rekavši da su iz Trumpove kampanje zvali njegovog pomoćnika da razgovaraju o toj mogućnosti.

Međutim, Kasich, koji je bio posljednji republikanski protukandidat Trumpu, rekao je da o toj ponudi nije razmišljao, kao i da bi bio užasan zamjenik predsjednika, jer "ima previše vlastitih mišljenja".

Kasich se zbog neodobravanja Trumpa kao kandidata Republikanske stranke nije pojavio ni na Republikanskoj konvenciji, na kojoj je Trump službeno nominovan.

Ranije je o Trumpovoj ponudi izvještavala i novinarka CNN-a Dana Bash, koja je prokomentarisala kako je Trumpova ponuda Kasichu da bude zadužen za unutrašnju i vanjsku politiku zapravo ponuda da kontrolira otprilike sve u državi.