Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kastro je svakako bio veliki vođa, veliki revolucionar i spasio je Kubu od američke dominacije.
Fidel je dingospo za sve vas, marionete i vazale korporacija
Neka amerikanci i njihovi demokratski saveznici govore sta hoce, ali Kastro je bio i ostao legenda. Uspio je da se odbrani od americkih nasrtaja, blokade bez presedana, a Kuba ima veci prosjek pismenosti nego Amerika, Kuba ima univerzlno zdravstveno lijecenje kje ne kosta ni feninga, Kubanci imaju najbolje ljekare, istrazivace. I sada bio diktator, mucio svoj narod, bla, bla... Bravo Jastine Trudeau, bravo.
Eto nek nije sramotno sta Trump govori.
koliko je Castro ispratio americkih predsjednika.....???? Toliko, da je odlucio da napusti ovaj svijet kad je evo dosao Trump.
Normalni ljudi-ne potpadaju pod masovnu histeriju.
Meni su najjaci oni koji sada nesto seru o tome kako je on bio veliki vodja, a niko ne daje niti jedan primjer toga. Veliki vodja je neko ko narodu obezbijedi priliku da sami sebi, kroz vlastiti rad stvore bolji zivot. To u Kubi ne postoji, narod je jedan od najsiromanijih, zakoni su absolutni idiotizam a ekonomija jedva da postoji..... Samim tim Castro ne samo da nije bio veliki vodja, vec samo jos jedan pokazatelj ne efikasnosti komunizma......
Izostavimo sve činjenice o zdravstvu Kube. edukaciji (97 % obrazovanost). izostavimo to da je podržavao Mendelu kad je Amerika podržavala aparthejd. sve to sa strane.. Kad je u katastrofa "Katrina" razorila Luizijanu. Kastro je svojim "neprijateljima" ponudio resurse i doktore, a Bush je odbio jer mi ne odgovara diktator Fidel, a odgovarao mu diktator Batista. Ako vec ne znas o čemu pričaš, bolje bi bilo da i ne pričaš, nema veze sto je sve ovo anonimno.
@arhipokritizam Ti si taj koji gluposti pricas, Kuba je 57me godine imala najvisi standard zivota u Juznoj A, visi cak od Francuske, Belgije. Spanije, Italije i sl. Onda je ovaj imbecil izveo puc, zahvaljujuci Americkim medijima koji su ga poceli velicati. Cim je dosao na vlast poceo je nemilosrdno ubijati, krasti i knjihe paliti. A skole im nisu bolje vec vise po uceniku tvrde da ulazu, cinjenica jeste da rijetko ko tamo internet ima, a ne da najbolji profesori tamo idu.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
I treba da ga ismijavaju, civilizovan svijet to tako radi, a na balkanu se i danas veličaju diktatori! Õ Kastru ni njegovi najbliži ne misle dobro, ali znaju kako su prolazili ono koji se suprotstave, a ne pobjegnu! Kao i kod bravara...
Dijete moje samo školu uci, matematika bosanski malo historije i bices dobar
Čiko, otkud tebi internet? Kad si bio mlad morao si krišom slušat Radio Luksemburg ili Glas Amerike! O kablovskoj si mogao samo sanjat, imao si Prvi i Drugi program na svom TV-u vrhunske kvalitete EI Niš. Ako bi ti neki rođak poslao satelitsku TV, tanjur bi privukao 'lutke od krvi bez trunke ideje' i ti bi tucao kamen do kraja života!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Na kubi se žene prostituiraju uz odobrenje muževa i rodbine jer vlada siromaštvo, a dvije kugle sladoleda čekaš po dva sata u rede. Kuba nije tako romantična kako ljudi misle.
Pitanje, ko ga je ismijao?
isti ovi sto su glasali za Trumpa