Komentari (98)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
veoma iscrpna analiza ... na nivou petog osnovne
Neprijateljstvo prema EU izvire iz ovog clanka. Pisac nije ni pokusao sakriti koliko mrzi evropu.
Neki Grkoljub?
Ja bih se ovom prilikom zahvalio MMF-u, na obustavljenj tranši kredita mojoj BiH. Neka ste zavrnuli pipe. Sada neka narod vidi koga bira zadnjih 20 god. Kaže premijer FBiH da će morati tražiti sredstva drugdje. Naravno ne pomišljaju da sebi srezu plaće recimo 30%, ili da smanje plateje u nekim javnim preduzecima (primjera radi cistacica u Bh-telecom poslovnica Travnik ima neto plaću 850 km, a moj kolega dipl.ing. prehrane u privatnoj mljekari 800) . Pa povećati će nam pdv, prodati i ono malo resursa sto je ostalo i na kraju jedino će ovce- narod osjetiti tu neplaćenu tranšu. A zašto smo odbijeni to manje više svi znaju. Al tako i treba kada ovca neće iz stada. Što se tiče Grčke, zaboli me k... za njih kao i njih za mene, niti su mi kada pomogli, a Boga mi sve i da hoću, a neću, ne mogu ni ja pomoći njima. Naravno o našem kreditu Klix ne piše, valjda nije interesantno.
Plaćama ti i ja, niko nas ne pita.
Istina, al to je malo koliko ovi mogu pokrasti. Bar u mom gradu ima par objekata gdje stoji natpis, ako niste dobili račun nista dužni platiti. ja tu pijem svoju kafu.
Isto i nas ceka
ovakav scenario ceka i hrvatsku za jedno 3-4 godine ...bolje im je da iskoriste eu fondove maksimalno ko poljska ...samo pogledat ekonomiju grcke i njihov dug pa onda hrvatsku i sve ti bude jasno,koliko god mrzio ove nase ublehase,toliko volim sto se nismo zaduzivali ko susjedi,jer i mmf vidi da nam ne vrijede nikakvi krediti kad smo zatucan narod ...
Neka sada fino vrate otudjenu zemlju makedoncima, a ono sto im ostane neka se pripoji matici Rusiji- NovoRossiya
Isto i nas ceka, samo je pitanje vremena! Penzije svakim mjececom sve vise kasne, jer je drzavni budzet ovisan o kreditima MMFa, a oni sve vise siju zavrcu. E kad dodju po svoje i ono malo crkavice narodu uskrate, bice veselo!
Mozemo se mi sada smijati grcima, ali mi idemo istim tim stopama. Potrosnja jako velika i ne moze biti pokrivena stvaranjem nove vrijednosti. Kako se to rjesava. Pozajmljivanjem para (dizanjem kredita). Kako vracas kredite? Opet pozajmljijes pare ili prodajes vrijedno sto imas. Ali sta kada dodje kraj? Nemas nista prodati i niko toi vise nece posuditi. Mislim da nismo daleko od toga. Vec sada su planirane za prodaju strateske kompanije. A mozda i reba da se takvo nesto desi, pa da sve od i PM i da onda iz pocetka, na realnim osnovama gradimo drustvo i pravimo ovu drzavu?
SDA je kriva, nema ko drugi biti.
ne kaže se đabe: "Prop'o ko Grčka"
Imaju Grci iskustva za NEvraćanjem dugova. Prva dužnička kriza u Grčkoj bila JE u 4. stoljeću pr. Kr. i te davne godine 13 grčkih gradova-država uzelo je kredit od Hrama u Delosu. Većina njih dug nikad nije otplatila, a hram je izgubio 80 posto posuđenog novca. Bilo je to u vrijeme kad su živjeli Platon, Aristotel i Aleksandar Veliki.
Ne znaju napraviti sami analizu, a mrsko im je bilo prevoditi cijeli tekst iz Independenta, kakvi gulanferi ovi iz klixa
Pa kud ces dalje kad' im je donedavno na klixu glavni urednik bio frajer koji je sluzbovao kod Radoncica u avazu.
Kako? Pa ako zelite da znate samo pogledajte BiH koja odlicni prati tutorijal Grcke!!
neko jos 2004 rece da ce im organizacija eura dohakat. et'...
eto kriv MMF sto su Grci sami sebi dohakali. zivo me zanima koji ste clanak preveli s neta i potpisali kao svoj...