Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
400 milijardi dolara za razvoj jednog borbenog aviona koji ce za 10 godina vec biti stara roba? e ko sad ne skonta zasto amerika izaziva sukobe u ukrajini i bliskom istoku, ne treba vise da trosi ovaj dragocijeni zrak, neka odma sam sebi skrati muke... svaki rat americkim korporacijama donosi milijarde.. toliko o americkoj demokratiji
bananko...otkrio si toplu vodu. Haj ne troši zrak ziv bio.
trehnologija sve brze i brze napreduje nike, 5-ta generacija fighter jets-a ulazi u upotrebu, al ukratko poenta je ta da amerikanci na izucavanje 5-te generacije lovaca potrose 400 milijardi, rusi potrose 8-10 milijardi, i opet pariraju po svim karakteristikama osim po cijeni... evo i video sto se tice cijena izucavanja: https://www.youtube.com/watch?v=22fN4fVoFdY
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Kreiraš atmosferu straha i konstantne mogućnosti nekog rata u nekoj zemlji i onda,naravno,prodaš toj istoj državi avione vrijedne 7 milijardi! I,svi sretni i zadovoljni do nekog narednog rata,do nekog sljedećeg kupca američke vojne tehnike i tehnologije.
Dobar avion, ali mogli su isto tog napraviti za 387 milijardi. 400 mlijardi???? moglo bi nahraniti citavu planetu, i skuciti one sto spavaju po njujorskoj kanalizaciji ( nekoliko desetina tisuca).
Bas ce im ti avioni nesto da pomognu ako im ovi posalju nuklearku :)
bolje se osigurati . nije lako graniciti se s onim ludakom .
Robovi iz Juzne Koreje i dalje sluze svojim gospodarima u Americi. Na istoku nista novo. Klece pred svojim bozanstvom $ vec sedamdeset godina.
Ako im je za utehu nisu sami, i Japan je na kolenima pored njih... :).
Japanci su bar toliko pametni da se ne ubijaju izmedju sebe, a ja se iskreno nadam da im nisu zaboravili ni Hirosimu ni Nagasaki.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
dok ovi dobiju avione Kim im može sprašit kamaru nuklearki
'vako cemo i mi, samo da nam ko priprijeti...
Ameri ih prvo dobro zavade (S. i J. Koreju) pa im onda prodaju oružje ! U svemu tome će, ničim izazvani, profitirati i Rusi jer će oni prodati nešto slično Sjevernoj Koreji. Kad čovjek malo razmisli, pa i nije tako teško biti bussinesman
a možeš mislit kako je tek dobro kad imaš više zavađenih na jednom mjestu ... kao recimo na balkanu
dobro, ali platežni rejting nam baš i nije zavidan...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Koja strategija i koji maheri su ovi amerikanci , zakuhaju u citavom svjetu odaberu stranu bogatije drzave i onda pod izlikom prijetnje po njenu sigurnost prodaju oruzje dok ostali gotovo u cjelosti pokriju budzet za izradu sledece generacije istog .