Svijet
3

Još jedna žrtva silovanja u Indiji, počinioci policajci

SRNA
Među četiri muškarca uhapšena zbog silovanja jedne 28-godišnje žene u predgrađu New Delhija nalaze se i dva policajca, javljaju danas indijski mediji.

Žena je silovana u kući u kojoj je bila u posjeti prijatelju u naselju Noida u petak naveče, a naredni dan podnijela je prijavu u policiji, nakon čega je uslijedilo hapšenje, piše list "Hindu".

List navodi da su dva policajca i još trojica drugih muškaraca provalila u kuću i rekli prijatelju djevojke da izađe nakon čega su je napali.

"Nako što su je isprebijali i silovali oni su od nje uzeli bankovnu karticu sa koje su podigli novac", rekao je šef lokalne policije Arun Kumar televiziji NDTV.

Peti optuženi i dalje je u bjekstvu. Ljekari su potvrdili da je djevojka silovana, a optuženi su priznali krivično djelo.

Hapšenje je uslijedilo nakon što je jučer izrečena prva kazna za grupno silovanje djevojke u autobusu u New Delhiju.

Jedan 17-godišnji mladić optužen je za silovanje i ubistvo i osuđen na tri godine u popravnoj instituciji, što je maksimalna kazna za maloljetne osobe.

Dvadesettrogodišnja studentkinja umrla je od unutrašnjih povreda poslije silovanja i napastvovanja gvozdenom šipkom. Nju je napalo šest muškaraca u noći 16. decembra u autobusu kojim se vozila. Njen pratilac je, takođe, pretučen, a oboje su poslije tog brutalnog napada izbačeni iz autobusa.

Ostalim počiniocima sudi se odvojeno kao punoljetnim osobama i oni se suočavaju sa smrtnom kaznom.

Majka žrtve izašla je iz sudnice uplakana, rekavši: "Dobio je samo tri godine".