|

Još deset krivičnih prijava protiv Timošenko

Još deset krivičnih prijava protiv Timošenko
0
S
SRNA
7.12.2011. u 20:37
1
komentara
0

dijeljenja
Još deset krivičnih prijava protiv Timošenko Julija Timošenko
Ukrajinsko tužilaštvo saopštilo je danas da je još deset krivičnih slučajeva otvoreno protiv bivšeg premijera Julije Timošenko.
U saopštenju se navodi da se među pomenutim slučajevima nalazi i optužba prema kojoj se Timošenko tereti za pokušaj podmićivanja sudija Vrhovnog suda 2003. godine i druga za prekoračenje ovlaštenja.

Zvaničnici navode da je Timošenkova optužena i za zloupotrebu fondova dobijenih za prodaju kvota emisija gasova, koji stvaraju efekat staklene baštnje, i kupovinu vozila "Opel Kombo" po pretjeranim cijenama.

U oktobru je Timošenkova u slučaju za korupciju osuđena na sedam godina zatvora, trogodišnju zabranu obavljanja funkcije u vladi i novčanom kaznom u iznosu od 189 miliona dolara.

Osuđena je prema optužbama za zloupotrebu položaja prilikom potpisivanja ugovora o isporuci gasa iz Rusije 2009. godine.

Presuda je naišla na kritike međunarodne zajednice. EU i SAD saopštile su da je presuda Timošenko politički motivisana i da je u pitanju selektivna upotreba pravosudnog sistema. Rusija je, takođe kritikovala presudu uz ocijenu da je politički motivisana.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...