Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da se nadodam na sture informacije u postu Radi se o podmornicama koje su bile svojevrsni "nosaci aviona" jer su u svom borbenom kompletu raspolagale sa po 3 hidroplana (aviona koji slijecu i polijecu sa vode) ti su avioni bili uskladisteni u podmornici i mogli su poletjeti pod odgovarajucim vremenskim uslovima i mirnom moru. Plan je bio da se grupise nekoliko ovih podmornica kako bi bili u stanju da lansiraju napad na masineriju panamskog kanala. Napadi bi najvjerovatnije bili samoubilacki da se zagarantuje pogodak i maksimalna steta pri prvom pokusaju jer su se oslanjali u velikoj mjeri na faktor iznenadjenja. U slucaju uspjeha tog napada Linije opskrbe saveznika na pacifiku bi bile itekako oslabljene, a svi brodovi sa americke istocne obale bi morali da putuju oko citave juzne amerike sto bi drasticno smanjilo borbenu efektivnost saveznickih snaga na pacifiku. Plan je dozivio velika odgadjanja kako zbog americkih napada tako, zemljotresa, tako i generalno lose situacije na frontu..
Kasnije se je odustalo od napada na Panamski kanal, a plan je bio da se napadnu americki nosaci koji su se grupisali za napad na sam Japan. Dato je zeleno svijetlo za napad, medjutim u prilasku podmornica dobili su radio poruku da je rat gotov.
Bosanski kajak iz II svjetskog rata pronađen u Jadranskom moru... Jest ovaj Japan napredan.
Ako je japanska, kladim se da ima elektronske podizace stakla i sjedišta :)
Historija.