Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mislim da bi se sada japanci složili sa tobom ...
Pa atomska energija se ne moze ugasiti bas kao bilo koja druga , ili je skroz smanjiti ili je pustiti u prirodu .... Cernobil je eksplodirao jer su htjeli iskljuciti je... Fali ti casova fizike
Zemlja kao Japan ne treba uopšte da ima nuklearne centrale zbog stalnih jakih zemljotresa a dobro bi bilo da i ostale zemlje razmisle o ukidanju svojih.
A sto nemogu vise svarit ovaj wikiusaleaks. I ja sad znam da ce danas biti suncano sa kratkim intervalima kise.
Ma vala ja ne znam što se Japanu toliko žurilo. Nisu normalni od silnog napredovanja. Ne kažem da čovjek ne treba da napreduje ali oni u svakom smislu pretjeruju. Nije im to trebalo ... ali ko zna. Sve ima svoje razloge pa i ovo.
Možda je konstruisan za zemljotres od 7 stepeni, ali je izdržao ovaj od 9 stepeni. Koliko je do sada poznato havarija je inicirana cunamijem visine 10-15m koji je bio veći od onog za koji je projektovana centrala.