Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Izviniti Ovo je glagol koji označava opravdati se pred nekim / zamoliti za oproštenje: * Hoću da ti se izvinim (izviniš, izvini; izvinimo, izvinite, izvine). Posebno obratiti pažnju na 3. lice množine: * Oni su hteli da se izvine. (To jest, oni su hteli da zamole za oproštaj). Česta je greška Izvinuo sam se. U značenju traženja oproštaja treba: * Izvinio sam se. Izvinuti Ovo je glagol koji znači saviti / iščašiti / izvrnuti prema gore: Kad sedim, uvek se izvinem (izvineš, izvine; izvinemo, izvinete, izvinu). Posebno obratiti pažnju na 3. lice množine: * Oni su morali da se izvinu da bi bolje videli. (To jest, oni su morali da se saviju/izvrnu/
Izvini, g. Pismeni, ali ako otvoris BILO KOJI jezicki prirucnik za srpski ili hrvatski jezik, bilo koji rjecnik ili pravopis, naci ces upozorenje na ovu cestu gresku mijesanja glagola izviniti i izvinuti. Nema potrebe za vrijedjanjem bilo koga, samo provjeri u relevantnim izvorima i uvjerit ces se da nisi u pravu.
Izvinuo je pravilno!!! Mada doduse mozda je na Bosnjackom izvinio :) Jer vi bi sad i satrovacki usvojili kao knjizevni samo da imate nekakav svoj jezik :) Moze i mahalski :)
Hare Take the book and learn stop with the nonsens! As I said before! :)..
njemu su izvinuli kosti dok nisu pukle pa se on onda izvinio...
Izviniti = uputiti izvinjenje Izvinuti = saviti, presaviti, izviti (npr. nogu) Dakle, radi se o dva razlicita glagola.
@ferase IZVINIVAJ se kuci kad dodjes pravilno je IZVINUO ukucaj u google oboje pa pogledaj rezultate gugli sve zna ...:D
ee p...o jedna
Danijela A sta je trebao napisati. IZVINUO? pa nije skocio vec se izvinio.. Take the book and learn stop with the nonsens!
sve je super, sve je za pet...samo letkor..recimo, da je greska u kucanju...al izvinio se...para usi...
kospicar* Tebe treba polomiti jadu jadni!!!!
ma treba tebi kospicaru jedan
i treba mu sva rebra polomit!
Pa naravno posto su mu polomili sve kosti....