Svijet
3

Izrael: U tri napada noževima povrijeđeno šest osoba

FENA
Foto: EPA
Foto: EPA
Šest osoba je povrijeđeno u četvrtak u Jerusalemu, Tel Avivu i u blizini naselja na Zapadnoj obali, u tri napada noževima, od kojih je jedan napadač ubijen, saopćili su policija i izraelska vojska.

Broj se popeo na osam napada noževima koji su izvršeni nad Izraelcima i Jevrejima u šest dana.

U Tel-Avivu, napadač je povrijedio jednog izraelskog vojnika odvijačem, kao i još tri lakše, saopćila je policija. Jedan drugi vojnik ga je stigao i ubio, prema istom izvoru. Vojnik je lakše povrijeđen, saopćila je vojska, prema kojoj su se činjenice dogodile u blizini ministarstva unutrašnjih poslova. Policija je napadača opisala kao arapskog "teroristu", što može značiti da se radi o Palestincu ili izraelskom Arapu.

Na okupiranoj Zapadnoj obali, jedan Palestinac je izbo i teško povrijedio u četvrtak poslijepodne izraelskog civila u blizini jevrejskog naselja Kiryat Arba, istočno od Hebrona, saopćila je izraelska vojska.

Istočni sektor je mjesto oštrih i stalnih napetosti između Palestinaca i izraelskih doseljenika. Vojska traži napadača koji je pobjegao, rekla je ona. Izraelski civil je evakuiran u hitnu službu.

Nešto ranije u toku dana, jedan 19-godišnji Palestinac iz izbjegličkog kampa Chouafata u okupiranom istočnom Jerusalemu, teško je povrijedio u vrat jednog ortodoksnog Izraelca, na osi koja razdvaja ortodoksne jevrejske i palestinske četvrti na sjeveru grada.

Napadač je uhapšen, saopćila je izraelska policija.