Izvadio joj organe i pio krv
0

Izbo suprugu 250 puta pred očima njihove kćerke

Sarajevo-x.com
Mohammad Solaiman
Mohammad Solaiman
Mohammad Solaiman iz New Yorka osuđen je na 15 godina zatvora zbog brutalnog ubistva supruge. Naime, on je suprugu Shahidu Sultanna 250 puta izbo nožem, a zatim navodno pio njenu krvi i jeo njene organe i to sve pred očima njihove četverogodišnje kćerke.

Solaiman je zločin počinio u decembru 2007. godine, a sud u New Yorku ga je danas osudio na 15 godina zatvora.

Sestra ubijene žene, Ferdousi Begum, molila je Solaimana da objasni zašto se odlučio na takav zločin, te je navela kako je on njenoj sestri izvadio jetru i pluća i jeo ih.

"Pio je krv moje sestre. Njihova kćerka mi je to rekla", kazala je na sudu Ferdousi Begum.

Advokat optuženog kategorički je negirao tvrdnje da je njegov branjenik izvadio organe svoje supruge i jeo ih.

"On je možda ubio svoju suprugu, ali on nije kanibal", kazao je advokat John Scarpa, dodajući kako je Solaimana supruga godinama fizički zlostavljala.

"Ona je bila veoma nasilna, a ne pobožna žena", kazao je Scarpa na šta je sudija Vrhovnog suda Richard Buchter upitao da li to znači da je žena zaslužila da bude tako brutalno ubijena.

"To je bio nastup bijesa zbog ekstremnog emocionalnog poremećaja", odgovorio je advokat.

Sudija Buchter napomenuo je da Solaiman nikada nije rekao zbog čega je ubio svoju suprugu, tako da ne postoje dokazi da je bio zlostavljan.

"Jedino što znamo je da je optuženi ubio suprugu zabadajući joj nož u lice, vrat, stomak, leđa, ali i u genitalije", dodao je sudija Buchter napominjući da je njegov posljednji čin divljaštva bio taj što je dopustio da njegova četverogodišnja kćerka vidi taj zločin i osakaćeno tijelo svoje majke.

Solaiman je osuđen na 15-godina zatvora nakon što se u martu izjasnio krivim za ubistvo drugog stepena. Također priznao je krivnju za manipuliranje dokazima i ugrožavanje djeteta, za šta je također dobio godinu zatvora.