Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dana 21. maja - lipnja 2010 god , Thamer Alkhodr je bio prebačen u Al- Qassim zatvor gdje ostaje zatočen.Bio mu je onemogućen pristup ili medicinska pomoć, koja je od posebne važnosti, a njegovo zdravlje nastavlja se pogoršavati zbog njegovog hapsenja. Nekoliko članova Alkhodrove porodice su maltretirani i zlostavljani,prilikom posjete zatvoru Al-Qassim.Dana 18. prosinca 2010 god su se odlučili na bojkot posjeta zatvora dok zatvorske vlasti ne prestanu ih uznemiravati. Porodica Alkhodr je kontaktirala ministra unutarnjih poslova u više navrata tražeci pustanje Thamera i kako bi ga zaštitio od mučenje, međutim, takve akcije još uvijek nisu poduzete.Do danas , Alkhodr ostaje nepravedno optužen. http://en.alkarama.org/index.php?option=com_content&view=article&id=660:saudi-arabia-son-of-saudi-civil-rights-activist-tortured-and-illegally-detained&catid=33:communiqu&Itemid=180
On sada nosi trajni tragove mučenja od teških udaraca što je dovelo do njegove hospitalizacije nakon što je izgubio svijest. Dana 7. marta 2011 god , udruzenje Alkarama se obratilo posebnom izvjestitelju o stanju ljudskih prava branitelja, To nije bila prva komunikacija izmedu Alkarame ,ali ovaj put to je bio hitan poziv. Dana 12. marta 2010 god , žalbe poslan je posebni izvjestitelj o stanju branitelji ljudskih prava tražeći od njega da intervenise kod Saudijskih vlasti.To je vjerujem da Thamer Alkhodr uhapsen zbog njegovog otac, dr. Abdelkarima Alkhodra, koji je jedan od osnivača članica Udruzenja za građanskim i političkim pravima u Saudijskoj Arabiji skraceno (ACPRA). Dr. Alkodr je često bio maltretiran od strane Saudijskih agenata sigurnosnti zbog njegovih napora o ljudskim pravima na rad u ACPRA.
Saudijska Arabija Sin Saudijskog aktiviste za građanska prava nepravedno zatocen i mučen 11 februar 2011 god. Dana 3. marta 2010 god., 20-godisnji Thamer Alkhodr je uhapsen od strane agenata sigurnosti.U vrijeme hapsenja , nije mu bio pokazan nalog za hapsenje niti je bio za sta optužen.Proveo je prva dva dana u tajnosti u pritvoru. Nakon njegova hapsenja, agenti su pretrazivali njegov stan bez naloga oduzimajuci neke njegove licne stvari, uključujući dva kompjutera koja pripadaju njegovom ocu.Nakon dva dana izolovan pritvora, od 5. marta 2010 god , Thamer Alkhodr je prebačen u zatvor Al -Hayr . Dok je bio u tom zatvoru, bio je mučen i čuvan u samici više od 100 dana. Prema izvorima informacija , njegov život bio je ugrožen u nekoliko navrata.
“O vjerovjesniče, bodri vjernike na borbu! Ako vas bude dvadesetak izdržljivih, pobijediće dvije stotine; a ako vas bude stotina, pobijediće hiljadu onih koji ne vjeruju, zato što su oni ljudi koji ne shvaćaju.” (8:65 i 66)
Ovako studiram arapski jezik i knjizevnost na Univerzitetu Kralj Saud, zadnji semestar, u Rijadu.
Samo da odgovorim dadi. Ja studiram u Saudijskoj Arabiji, zadnja godina, tako nemoj me molim te optuzivat da nikad nisam citao Kur\'an! Kur\'an postice na dzihad, i tvrdi da ko bude htio neku drugu vjeru mimo islama nece mu biti primljena! Trebal da navedem ajete???
nikome ne trebaju nesposobni ljudi,,,,,,,,,, heheh....
alf nikad nisi ni citao Kur\'an pa nemoj pricati gluposti .........tvoje misljenje izgleda kreiraju mediji (i to prokrscanski), sto dovoljno govori o tvojoj mizernoj inteligenciji..............
Ako misle na knjige koje podsticu na dzihad i isticu nistavnost ostalih religija, onda moraju zabraniti i Kur\'an!
ibn teror ti si idijot idi bolan cuvaj ovce.............
posto ste posijali teroristicke rezme sirom svijeta kroz neke BBI centre sada kao uklanjate knjige
Pacifista de malo se edukuj,pa onda pricaj vidi se da si zatucani srbin.........heheh...
Pa to se u skolama tamo uci!? Srpska 4 EVER
Kralj Abdullah najveci konj i nevjernik,kad ti umres mozda i muslimanima bude bolje.........