Talijanski predsjednik
0

"Italija je u haosu zbog optužbi protiv Berlusconija"

FENA
Giorgio Napolitano
Giorgio Napolitano
Talijanski predsjednik Giorgio Napolitano izjavio je, povodom najnovijih optužbi da je premijer Silvio Berlusconi platio za korištenje usluga maloljetnih prostitutki, kako se nada da će se Berlusconi javiti tužiocima u Milanu što je ranije moguće i da je Italija u potpunom haosu.

Berlusconijevi advokati nisu mogli potvrditi da li će se on pojaviti pred sudom. Saslušanje povodom najnovijih optužbi na račun premijera zakazano je za kraj sedmice, javio je BBC.

Berlusconi je izjavio da neće podnijeti ostavku zbog istrage koja je pokrenuta povodom optužbi da je maloljetnoj plesačici noćnog kluba, poznatoj kao Ruby, platio za seks.

"Šta, da li ste svi poludili", uzviknuo je Berlusconi odgovarajući na pitanje novinara da li će popustiti pred zahtjevima opozicije za smjenu, prenosi Reuters.

"Apsolutno sam spokojan, uživam", dodao je premijer.

BBC je prenio da su se u talijanskim medijima pojavili transkripti telefonskih razgovora između žena koje su navodno prisustvovale zabavama u Berlusconijevoj vili kod Milana, koji su, kako je rečeno, preuzeti iz dosijea od skoro 400 strana koji je sačinjen tokom istrage o Berlusconiju.

Premijer Berlusconi je odbacio optužbe i nekoliko puta rekao da je istraga protiv njega politički motivisana.