Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
sve ide svojim tokom...SAD svjesne toka situacije, porucuje Izraelu da ugasi vatre koje gore izmedju cionista i arapskih susjeda... Samo naprijed do ponovne konacne pobjede islama...
Tooooooo volim čuti,bravo momci! Kako me raduju ove serijske pobjede Islama u arapskom svijetu. Koji ce ovo biti udarac za Izrael inace do skoro najveceg saveznika Egipta ali dok je bio onaj zidov na vlasti,onaj Mubarak,sad su ga nagrebusili bogami.
naravno da nece ugroziti licne slobode pitanje je samo sta ko smatra pod licnom slobodom u avganistanu ona zena npr ima slobodu da bira izmedju zatvora ili udaje za silovatelja
Sta pricate ba Kopti nemaju sta da jedu tamo.. jedino sto imaju svinje koje se hrane na deponijama smeca! Citaj historiju.. jeb.em ti mat.er gledaj cinjenice.. gledaj dinosauruse.. cuj citaj historiju.
Eh \"TALIB\" nije jednostavno ljude dijeliti na dobre i loše. Imaj na umu da pojedinac nije vođen svojom voljom, već uticajem okruženja. To će ti reći svaki iskusan pravnik. Dalje, u stara vremena islamske države, muškarci su bili brojčano deficitarni. A danas je broj muškaraca i žena u većini islamskih sredina približno ujednačen. To znači da su poželjna i podešavanja šerijata za moderno vrijeme. Mnogi detalji iz starih vremena mogu se i danas uspješno koristiti, ali imaj na umu da postoje i izuzeci koji traže promjene o kojima bi bilo požerljno otvoreno razgovarati na način da se čuju razna mišljenja.
@Mrav,znas li ko su bili lopovi u Islamskoj drzavi??? Oni koje su se nasi djedovi sjecali :) Mozes li me pratit??? Kada izvedes jedno javno odsjecanje ruke,pred masom.Sljedecih 10 godina ili nema lopova ili se stvarno potrude da nebudu uhvaceni. Kako malo vjerujete Bogu?Pa On Uzviseni najbolje zna sta je najbolje za ljude. Mudrost je u opomeni i u pouci.Razmislite.
Neznam koliko ces uspjeti naci takvih textova sa krscanskim autorima.Pokusaj,mozda uspijes.Takvih dijela ima mnogo od muslimanskih autora,koje muslimani koriste u misionarske svrhe.Ali nazalost takva dijela su vecinom na arapskom.
Ja lično smatram da nije ispravno da se za svaku vjersku skupinu primijenjuje drugačiji zakon. Trebalo bi više napora uložiti da isti zakon važi za sve, nezavisno od vjerskih opredjeljenja. Primjerice, za krađu nije razumno odsijecanje ruke, jer takvi invalidi predstavljaju dodatno opterećenje za finansijski sistem države. Daleko je korisnije lopove i prevarante osuđivati na društveno koristan rad. I naravno ukinuti smrtnu kaznu.
Serijat se ne izabira izborima @Ampak.Serijat kao Boziji zakon se nestavlja kao izbor ljudima.Da li da sude po Bozijim ili po paganskim zakonima. All\'ahov zakon se jednostavno uspostavlja.Zbog toga sto je Serijat apsolutna pravda za sve ljude koje obuhvata Serijatska drzava kako za muslimane tako i za ostale vjerske i druge skupine. Ako budes citao malo historiju kada su muslimani velicanstveno porazili dvije tadasnje najvece sile,Perziju i Bizantiju da su im nudjenu uslovi.Primite Islam i budite muslimani.Zadrzite svoju vjeru i placajte porez islamskoj drzavi i bicete podlozni Serijat,i treci opcija je bila sablja,naravno. Ovo je vrhunac pravde.Kada su krscani osvojili Kuds,Jerusalem u prvom krstaskom pohodu,za jedan dan su ubili 240 hiljada civila. Sigurno bi svim katolicima i krivoslavcima bilo bolje da je BIH Serijatska drzava nego ova pagansko robsko izrabljivacka nakaza od drzave.
\"Želimo da primijenimo osnove šerijatskog zakona na pošten način, koji uvažava ljudska i lična prava\" Šerijat i ljudska prava su nespojivi.
Zaista zanimljivo. Znaš li možda gdje na netu mogu naći tekstove koji se bave tom tematikom, odnosom muslimana i kršćana kroz povijest?
Krscanima je uvijek kroz historiju bilo puno bolje u Islamskoj drzavi nego sto im je tada a i sada u krscanskim zemljama. Krscani su u Islamskoj drzavi imali status zimmije tj status sticenika. Sta to znaci? Pa ako bi neko uznemiraovao te krscane,islamska drzava bi ih morala odbranit.U krajnjem slucaju cak i poslati vojsku da ih odbrani od stranih sila,i takvih je primjera poprilicno u islamskoj historiji. Ali nemojte mjenjati tadasnju Islamsku drzavu i danasnje sekularne drzavice.Krscanin u Islamskoj drzavi bi morao platiti samo vrlo mali porez i to nije gotovo nista na sve poreze koje placa u krscanskim zemljama. Kopti su stotinama godina u Egitpu zivjeli u miru ispovjedajuci svoju vjeru. Ihvanul muslimin ili takozvana muslimanska braca su jos jedan u nizu sekularnih projekata i to nema puno dodirnih tacki sa pravom Serijatskom vlascu.Serijat je 1350 godina bio vrhunac pravde na zemlji kako za muslimane tako i za sve ostale manjine koje su zivjele u ID.Citajte historiju
Tako i u nas tvrde Zlaja i Klempo, ali su veći islamofašisti nego što se uopće dalo zamisliti.
srbine, nisi dostojan ni pomenut STOKA jer prava stoka je korisna ovom svijetu, dik ste vi srbi najveci neprijatelji civilizacije, demokracije , vjere i covjecanstva!
Objavljeno prije 13 sekundi