Komentari (37)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
vodjo nista niste pogrijesili! ako iko sije teror po dunjaluku to su onda esade
Nauci pisati ime svog zamišljenog glavnog grada. Banja Luke.
e cuj,pa bolan od industrije se zivi,gdje je tu logika. pa naravno da necemo imati svemirski program,ali zato cemo imati ciljanu demokratiju,ali uz kolonizaciju resursa kao sto je voda.
Ako nisi shvatio, dakle, poenta ovog gore je da mene licno, kada je u pitanju moja BiH, plaho zaboli ona stvar u gacama, hocemo li proizvest pusku, pistolj raketu...daj mi da dobro zivim, daj mi dobru platu i da mogu na ljeto rahat na more negdje, ili negdje u Europu, vidjet bijelogsvijeta, a hocemo li mi imati svemirski program i nuklearku, boli me. Daj mi da dobro zivim, i da mogu svojim glasom skinuti ove s vlasti ako ne rade kako treba. Narod i Iranu nema tu opciju...izbori su samo formalnost, a ovaj gore, sa odborom od jos 12 ajatolaha drzi sve konce...predsjednik, ovaj, prosli, buduci, je samo njihov pijun.
@islam.emirat Trik je sto ovdje niko nije napisao da je USA pozitivna, cak napraotiv. Ovi iz RS sto kazu licemjerje sto pljujemo Amere, ne pljujemo ih, al oni koliko dobrog donesu, toliko i loseg, a i to dobro sto urade,vecinom urade u svrhu zastite vlastitih interesa. S druge strane, ono sto sam ja zelio reci je da je cinjenicno stanje takvo da u Iranu vlada totalitarni rezim, koji pod vuce konce vojske i policije te protestanti mogu samo izginuti. Slican primjer imamo u Sjevernoj Koreji, koja je takodjer vrlo radikalna, samo sto nije u pitanju religijska radikalnost, vec cisto politicka, a narod je i kod njih bez ikakvih prava na pobunu protiv vlasti. Iranski vrhovni vodja je ovaj covjek gore, a ne Ahmedinedzad. Rezimi sjeverne Afrike su se drzali dok se nije pobunila i vojska i policija (ili bar dio ovih instituacija), slicna stvar ceka i Iran prije ili kasnije, mocni su i razvijeni, ali totalitarizmom ne mogu naprijed, samo nazad.
nije kreacionizam al je kretencionizam. slicno ti je to doduse
u iranu je veca demokratija nego u americi. iran postaje moderan...i nadam se da ce unistiti demokratski kapitalizam zapada,i zamijeniti ga kreacionizmom,kako to harun yahya objasnjava.
islam emirate, razlika između vas i Amerikanaca je u tome što Amerikanci napadaju tuđe a svoje vole, dok vi, pored toga što mrzite tuđe, mrzite se i međusobno. Plus, jako ste licemjerni, za svaku pizdariju vam je drugi kriv, a vi sami ponajmanje. :P
Ajatolah Ali Khamenei,popu šimi ukralo biciklo...opet vijesti o ovim bliskoistočnim divljacima i pustinjskim .p.e.d.o.s.i.ma.Pa,dokle vise???
u iranu je poginulo više stotina demonstranata. a kad si već spomenuo egipat, zanjimljivo je kako su iranci tamošnje demonstracije nazvali \"buđenje islamske svijesti\" i \"borba protiv tiranije\" a sad kad onaj krvnik u siriji (koji je inače iranski saveznik) masovno kolje svoj narod, onda je on u očima iranaca pravednik, a demonstracije urota zapada. LOL
znači ako neke stranke zagovaraju širi liberalizam, ukidanje javnih vješanja po trgovima, odmah su pro-američke i anti-islamske, te ih po hitnom postupku treba zabranit, a kad se narod pobuni, ubiti što više prosvjednika... to dođe kao demokratija na islamski način, i guess... ok, samo nastavite, dovoljno govorite o sebi. :D
pa očito je da ne mogu ništa promijeniti glasačkim listićima jer im režim neda. zato se i jesu digli na ulice, to je sva suština. :) i gdje sam ja rekao da mislim da su pro-američke? zar uopće moraju biti pro-američke? poenta je da traže veće slobode i liberalniji sistem, što ovim imamima na vlasti očito ne odgovara.
jedna riječ - licemjerije! ali bitno da su im ameri koji ih danas brane licemjerni. :D
Očito zaboravljaš na nedavne demonstracije u Iranu u znak protesta zbog nepravednih izbora i pogibiju više stotina demonstranata pri tom. Šaha nazivaš diktatorom, a šta su ti ovi? U ime \"očuvanja islamskih tekovina republike Iran\" zabranili kandidaturu 80% stranaka. A onda kad im narod izađe na ulice i kaže kako im je pun. k. sve svaljuju na zapadnjačku urotu. LOL
iran je zemlja buducnosti.razvili su dosta jake letece tanjure za snimanje spijunskih sabotaza,u HD-formatima,zatim vrse proizvodnju pitke vode uz pomoc morske vode,zatim imaju najjacu mornaricku flotu,samostalno vrse proizvodnju automobila,prave najnovije modele raketa koje lansiraju u svemir. sve to vrse uz pomoc kine,pa i japana,koji je igrom slucaja dobio po usima....harp tehnologijom.uz to razvijaju bilaterealne odnose sa dosta jakim zemljama.a sto se tice nuklearne tehnologije,to je vrlo prosirena oblast koja ima jaku domenu u oblasti medicine,kao i oblasti svemirskih letova i istrazivanja.
sto se niko od vas bosnjaka ne preseli u iran kad vam je vodja tamo. pricate i gledate o arapskim zemljama kao na raj a svi bi najdraze zivili na zapadu u hriscanskim zemljama sto mi uopste nije jasno
Iran, be carefull... You live in a glasshouse, and USA throw more than stones... :) God Bless the State of Israel! :)