Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
islam je religija,nije to nikakav pokret,ako vec hoces da spajas religiju i pokret onda dobivas pokret zvani kreacionizam....U DANASNJEM VREMENU,KRECIONIZAM UZ ISTINSKU DEMOKRACIJU BIO BI NAJBOLJA VARIJANTA UZ UBRIZGAVANJE DOZE KOMUNIZMA....
decki, dajte malo konkretno i bez suplje ! koji moj navod je neistinit pa da to odmah pojasnimo ? onaj da je prorok Muhamed bio veliki robovlasnik ? Ili onaj da je islam=kapitalizam ? sta nije jasno ?
iznosis neistinu,i jos vrijedjas sve sto je muslimansko....prepozno sam te odma....ti si jedan veliki ekstremista......neznam zasto si tako bezveze i bez argumntovano i cvrsto vezan za zapadna stajalista,i dosta toga iskrivljujes ,a i sigurno nemas nikakvu korist od toga....zasto to radis???ili mozda imas???
@ampak posljednji komentar je nepromisljen i nepotreban... cudna stajalista imas, kao da si odrastao u nekoj meni do sad nepoznatoj prozapadnjackoj sekti !?
@fas posto se vec bunis protiv kapitalizma, hajde da jednom za sva vremena rascistimo slijedece: 1. Islamski poredak (Serijat) je, u svom nastanku, bio smjesa kapitalizma,feudalizma i robovlasnistva ! 2. robovlasnisnistvo je u islamskim zemljama je, pod pritiskom zapada, ukinuto, iako je otpor radikalnih islamista prema ovim mjerama bio ogroman jer je i prorok Muhhamed imao preko 500 robova pa se ukidanje robovlasnistva (opravdano) smatralo neispravnim sa aspekta suneta 3. vremenom je i feudalni odnos u islamskim zemljama isceznuo i presao u modernije oblike drzavnog uredjenja (kapitalizam) 4. iz tacaka 1. 2. i 3. zakljucujemo da je npr. Iran KAPITALISTICKA zemlja (jedina razika u odnosu na Zapad je kamata koja se ne zove kamata nego nekako drukcije) !
@ampak covjece gdje tebi logicko razmisljanje.....sta ti podrazumjevas upste pod \"intelektualcima\"...kakakv bolan ludi rezim,znas li razlikovati 2 od 1....glavni i jos ludji rezim je kapitalizam,sa ukusom demokracije,i medijskog propagande,kao i zatuplivanja naroda....daj ba pocni malo razmisljati svojom glavom...nemoj uzimati samo jedne podateke za tacne,oni nemoraju biti tacni....uzmi vise uzoraka i pronadji neku sredinu,mozda je to najobjektivni nacin da dodjes do istine,ako ti je stalo do istine....
@SDP-ovac uhuhu, moze li to malo preciznije ? izvini ali te ovaj put nista nisam shvatio... imaju li ameri jasnu strategiju i koja je to strategija ? pazi, desetine miliona muslimana pricaju istu pricu kao i ti ali mi niti jedan nije znao odgovoriti kako to stvarno fercera ?! zar je moguceda vas 10 ili 100 milona vjeruje u nesto a da niti jedan ne zna precizno odgovoriti sta je to i kako to stvarno funkcionira ? zato te molim da mi to jos jednom pokusas objasniti ;-)
ne znam o tome koliko znaju njihovi ekonomisti koji razradjuju politiku kojom ce da se bave na tom trzistu.. da li ce oni prilikom okupacije utjecati direktno na izvoz ( povecanjem, smanjenjem kolicine i cjena) ili ce to biti indirektni utjecaj (samim tim sto cijene podivljaju prilikom svakih oruzanih sukoba u zemljama bogatim naftom) ne bi ti znao tacno reci, ali sam ubjedjen da Ameri iz toga izadju \"dobri\"
@SDP-ovac od dosta muslimana sam cuo izjave kao ova tvoja \" mogu da utjecu na prodaju, cijenu i dr mehanizme kontroliranja trzista... \" ali mi nikada niti jedan nije precizno objasnio sta pod tim podrazumijeva pa bih te zamolio da mi to podrobnije objasnis da bih ti mogao odgovoriti... podrazumijevas li pod tim \"dizanje cijena do neba\" i ucjenjivanje Zapada ? @fas niko nije ni tvrdio da ne valja iranski narod niti iranski iranski srednjoskolci nego samo da ne valja iranski rezim ! znas li da je oko 2.000.000 iranaca svih religija iselilo iz Irana nakon iranske islamske revolucije? medju tim ljudima je iznenadjujuce visok procenat intelektualaca koji su emigrirali zbog neslaganja sa ludim rezim a ne zbog siromastva. sta znaci \"malog pravi veliko\" ?
fakat mi nije jsano cemu rasprava s ampakom,...nije mi jasno ovo sto on radi radi li iz neznanja ili iz neke mrznje prema muslimanima....zasto bolan???a sto se tice iracionalnosti,zna se dobro ko zivi u iracionalnom svijetu i ko od \"malog pravi veliko\",a zauzvrat dobiva malo...heheh...pogledaj malo statisiku mladih iranskih matematicara na olimppijadama i sve ce ti biti jasno,o kakvom intelektualnom potencijalu je rijec....a nemoj samo pricati gluposti koje ti plasira cnn i ostala raja....
Ne sumnjam u tvoju upucenost o dosta stvari u svijetskoj politici, al tvoja licna ubjedjenja utjecu na slabu objektivnost. Ne svidja mi se ni to sto cijelo vrijeme ti pravis kontekst mojih izjava: a) nisam rekao nigdje da je zapad zavadio Sunite i SIje b) nisam ni rekao da Ameri nisu platili naftu, nego da su tu radi interesa u naftnom trzistu ( mogu da utjecu na prodaju, cijenu i dr mehanizme kontroliranja trzista) Ok, licno sam zagovornik sekularizma !!!
1. listu zemljalja koje sponzoriraju terorizam prave sve zemlje Nato saveza a niti jedna nije obavezna ni na sta. No, i pored toga, vrlo su slozne u odlukama 2. neces valjda tvrditi kako je Zapad nahuskao Siite na Sunite i vice versa ?! takvu glupost tesko da se moze prodati i u Gornjoj Maoci . Najveci krivac za siitsko-sunitski krivac je HOMEINI . 3. Svaku kap nafte je Zapad platio a ako ti tvrdis suprotno, potvrdi dokazima. 4. pitam te o tvojim politickim stavovima jer je poznato dakod islamskih radikala vazi deviza \"cilj opravdava sredstvo\" a odsustvo razuma je vise nego evidentno pa mi odgovor na to pitanje pojednostavi diskusiju ;-)
vjerujem da spisak zemalja koje podrzavaju terorizam sastavlja u najvecoj mjeri CIA, a o njoj ne zelim da pocinjem raspravu. Nisam napisao faza huskanja nego huskaska propaganda zbog koje je i doslo do sadasnje situacije. Jadni Ameri ne mogu spavati , jer neko zivi losije od njih... svima je jasno da sve ovo opet rade iz interesa prema naftnom trzistu To pitanje u vezi mog licno stava o sistemu uredjenja ne treba mjesati u raspravu
opet neistine i poluistine ... 1. iran je pod sankcijama vec decenijama a ovo je samo kuliminacija visegodisnjeg sukoba 2. na spisak zemalja koje podrzavaju terorizam se ne dolazi slucajno nego itekako sa razlogom ! Zavrsi li i 24% posto ikada na tom spisku, znaj da to nije bilo slucajno nego se odmah obrati Partiji Pravog Puta i strankama slicnog politickog opredjeljenja 3. siitsko-sunitski rat nije u pocetnoj fazi (fazi huskanja) nego u zavrsnoj fazi kada stotine ginu svakodnevno (Sirija, Irak, Liban ...) 4.Zapad nije istrijebio ni Sunite ni Siite nego se trudi da im pomogne da dodju do normalnog drzavnog uredjenja i do normalnog zivota u svojim zemljama ali je ocigledno da medju muslimanima postoje jake snage koje to ne zele. Predvodnici tih ludig snaga su , na obe strane, islamski ludjaci: tehheranske hodze ali i njihov sunitski pandan, 100.000 ratobornih sejhova. 5. koji je sistem tebi drazi: serijatski ili sekularni ? ovo pitam tek da saznam sa kim imam posla ;-)
1. kako bolan davno, Iran su poceli progoniti par posljednjih godina a Sirija se nije spominjala do prosle godine... sta je sa onim famoznim teroristickim rezimima Afganistana a poslije i Iraka koji su navodno posjedovali nuklearno naoruzanje. 2. nisam okrivio S.A. za sponzoriranje, nego procitaj pa ces vdijeti da pise \"naletiti slucajno na taj spisak\" kao i ove gore navedene 3. \" ne smije se dozvoliti da pobjede\" ovi ili oni, to je huskaska propaganda! a ti mislis da ti zapad zeli dobro jer si Sunit. Sve ce oni nas potamaniti, samo za sad vide neki interes u nama ovakvima.