Indonezija: Avionom AirAsije prije nesreće upravljao kopilot

F
FENA
29.1.2015. u 10:03
0
1
Indonezija: Avionom AirAsije prije nesreće upravljao kopilot
0
Indonezija: Avionom AirAsije prije nesreće upravljao kopilot Foto: TASS
Avionom AirAsije koji se prošli mjesec srušio u Javansko more, pri čemu je poginulo 162 putnika i članova posade, neposredno prije nesreće upravljao je kopilot, izvijestio je glavni istražitelj.
Nakon preslušavanja snimke iz crne kutije aviona djelomično je jasno što se događalo u posljednjim trenucima na letu QZ8501, no dužnosnici nisu objavili sve pojedinosti.

Airbus A320 AirAsije na liniji Surabaya-Singapur nestao je s radara 28. decembra u trenutku kada su u području iznad kojega je letio vladale vrlo loše vremenske prilike.

"Neposredno prije nesreće avionom je upravljao kopilot Remi Plesel", rekao je glavni istražitelj Državnog odbora za sigurnost u prometu Mardjono Siswosuwarno kazavši i da je, prema snimci, kapetan aviona Iriyanto (53) u trenutku kada je aviona naglo počeo gubiti visinu preuzeo kontrolu.

Istražitelji tvrde i da je avion prije nesreće letio na stabilnoj visini.

Obavljene su sve potrebne kontrole prije polijetanja, a svi članovi posade imali su valjane dozvole, no uzrok nesreće koja se dogodila 40 minuta nakon polijetanja još uvijek nije poznat.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: