Svijet
1

Indijci silovali dansku turistkinju u New Delhiju

FENA
Indijska policija saopćila je da je jedna danska turistkinja prijavila da je u utorak tokom dana silovana u blizini popularne trgovinske oblasti u New Delhiju.

Portparol policije Radžan Bagat naveo je da se žena stara 51 godinu izgubila u gradu i da je upitala grupu muškaraca da joj objasne kojim putem da ide. Po njegovim riječima, muškarci su je prevarili da krene u pogrešnom smjeru i potom su je navodno svi silovali i opljačkali.

Danska ambasada se za sada nije oglasila povodom ovog slučaja.

Indijski mediji prenose da je Dankinja boravila u Indiji nedjelju dana, gdje je prethodno posjetila Taj Mahal, a da je u glavni grad jučer stigla.

Amit Bal, vlasnik hotela u kojem je odsjela danska turistkinja, rekao je da je pozvao policiju i dansku ambasadu u utorak uvečer, nakon što se ona vratila u hotel.

Podsetimo, slučajevi silovanja žena veoma su česti u Indiji, a najbrutalniji do sada, slučaj kolektivnog silovanja 23-godišnje devojke u New Delhiju u decembru 2012, koje se završilo njenim ubistvom, izazvalo je bijes i proteste širom Indije.

Dakle, riječ je o najnovijem slučaju u kome su žrtve silovanja bile strankinje jer je prije nekoliko sedmica jednu Poljakinju navodno silovao taksista dok je putovala sa svojom dvogodišnjom kćerkom, prenosi Beta.

Žena, čije ime iz zakonskih razloga nije saopćeno, ispričala je prijatelju za napad kad se vratila u hotel, naveo je Bagat i dodao da je policijski tim identifikovao osumnjičene i da ih ispituje.

"Istraga je u toku", rekao je Bagat.