{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


IHH: U Siriji se dešava nova Bosna, najveće žrtve gladi i hladnoće žene i djeca

A
5.1.2013. u 15:33
0
13
IHH: U Siriji se dešava nova Bosna, najveće žrtve gladi i hladnoće žene i djeca
0
IHH: U Siriji se dešava nova Bosna, najveće žrtve gladi i hladnoće žene i djeca
Osman Atalay
Zamjenik predsjednika humanitarne fondacije IHH Osman Atalay za agenciju Anadolija je kazao da se u Siriji danas dešava krvoproliće koje najviše podsjeća na dešavanja u Bosni i Hercegovini početkom 90-ih godina prošlog stoljeća.
“Krvoproliče koje se desilo u Bosni ovaj put se na sličan način dešava u Siriji. Za vrijeme rata i svih strahota u Bosni, turski narod i turske humanitarne organizacije su pokazale veliku solidarnost. Sada se nešto slično dešava i u Siriji. Zato naše humanitarne organizacije moraju pokazati isti nivo saosjećanja”, kazao je Atalay.
Istakao je da će oko 360 tona brašna šleperima biti prevezeno u mnoge sirijske gradove uključujući i Azez i Halep.

“Prošle sedmice je oko šest hiljada osoba živjelo pod šatorima u gradu Azez. Posljednjih nekoliko dana je zbog bombardovanja u ostatku zemlje oko četiri hiljade osoba stiglo u šatorsko naselje. Također, ovih dana hladnoće su vrlo niske, a u šatorima nema ni struje ni grijanja”, istakao je Atalay.

Izjavio je da su najveće žrtve gladi i hladnoće žene i djeca.


“Zato je vrlo bitno da dobiju najosnovnije potrepštine za život kao što su brašno, sol, ulje, sapuni, tople čarape, itd. Nadamo se da će im ova pomoć biti dovoljna bar u narednim danima”, kazao je zamjenik predsjednika turske humanitarne fondacije IHH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: