{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


IHH: U Siriji se dešava nova Bosna, najveće žrtve gladi i hladnoće žene i djeca

A
5.1.2013. u 15:33
0
13
IHH: U Siriji se dešava nova Bosna, najveće žrtve gladi i hladnoće žene i djeca
0
IHH: U Siriji se dešava nova Bosna, najveće žrtve gladi i hladnoće žene i djeca
Osman Atalay
Zamjenik predsjednika humanitarne fondacije IHH Osman Atalay za agenciju Anadolija je kazao da se u Siriji danas dešava krvoproliće koje najviše podsjeća na dešavanja u Bosni i Hercegovini početkom 90-ih godina prošlog stoljeća.
“Krvoproliče koje se desilo u Bosni ovaj put se na sličan način dešava u Siriji. Za vrijeme rata i svih strahota u Bosni, turski narod i turske humanitarne organizacije su pokazale veliku solidarnost. Sada se nešto slično dešava i u Siriji. Zato naše humanitarne organizacije moraju pokazati isti nivo saosjećanja”, kazao je Atalay.
Istakao je da će oko 360 tona brašna šleperima biti prevezeno u mnoge sirijske gradove uključujući i Azez i Halep.

“Prošle sedmice je oko šest hiljada osoba živjelo pod šatorima u gradu Azez. Posljednjih nekoliko dana je zbog bombardovanja u ostatku zemlje oko četiri hiljade osoba stiglo u šatorsko naselje. Također, ovih dana hladnoće su vrlo niske, a u šatorima nema ni struje ni grijanja”, istakao je Atalay.

Izjavio je da su najveće žrtve gladi i hladnoće žene i djeca.


“Zato je vrlo bitno da dobiju najosnovnije potrepštine za život kao što su brašno, sol, ulje, sapuni, tople čarape, itd. Nadamo se da će im ova pomoć biti dovoljna bar u narednim danima”, kazao je zamjenik predsjednika turske humanitarne fondacije IHH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: