{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Završne pripreme u BiH za kampanju pomoći sirijskom narodu

A
2.1.2013. u 13:54
2
13
Završne pripreme u BiH za kampanju pomoći sirijskom narodu
2
Završne pripreme u BiH za kampanju pomoći sirijskom narodu
Kampanja pomoći sirijskom narodu „Stigla zima...Jedan hljeb i jedan pokrivač za Siriju“, koja je započeta u Turskoj, bit će provedena i u Bosni i Hercegovini.
Nosioci humanitarne kampanje u ovoj zemlji su Savez samostalnih sindikata BiH i MDD Merhamet, a u akciji prikupljanja pomoći će učestvovati i Rijaset Islamske zajednice u BiH, Federalna komora obrtnika, te brojna humanitarna udruženja i nevladine organizacije.

Planirano je da kampanja pomoći sirijskom narodu zvanično počne zajedničkom konferencijom za novinare koja će devetog januara (srijeda) biti održana u zgradi Saveza samostalnih sindikata BiH u 11 sati. Akcija u Turskoj je ujedininala naciju i sve dijelove njenog društva, a slična reakcija se očekuje i u BiH.

Cilj kampanje "Stigla zima... Jedan hljeb i jedan pokrivač za Siriju“, koja je pokrenuta u Turskoj a bit će provedena u još nekoliko zemalja svijeta, je pomoć sirijskom narodu u hladnim zimskim danima i bar djelimično ublažavanje teškoća kojima su izloženi u građanskom ratu kao žrtve režima.

Sukobi vojnih snaga Assadovog režima i narodnih pobunjenika u Siriji traju od 15. marta 2011. godine, a do sada su odnijeli blizu 50.000 života. Iz Sirije je protjerano više od pola miliona ljudi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: