Završne pripreme u BiH za kampanju pomoći sirijskom narodu

A
Anadolija
2.1.2013. u 13:54
2
13
Završne pripreme u BiH za kampanju pomoći sirijskom narodu
2
Završne pripreme u BiH za kampanju pomoći sirijskom narodu
Kampanja pomoći sirijskom narodu „Stigla zima...Jedan hljeb i jedan pokrivač za Siriju“, koja je započeta u Turskoj, bit će provedena i u Bosni i Hercegovini.
Nosioci humanitarne kampanje u ovoj zemlji su Savez samostalnih sindikata BiH i MDD Merhamet, a u akciji prikupljanja pomoći će učestvovati i Rijaset Islamske zajednice u BiH, Federalna komora obrtnika, te brojna humanitarna udruženja i nevladine organizacije.

Planirano je da kampanja pomoći sirijskom narodu zvanično počne zajedničkom konferencijom za novinare koja će devetog januara (srijeda) biti održana u zgradi Saveza samostalnih sindikata BiH u 11 sati. Akcija u Turskoj je ujedininala naciju i sve dijelove njenog društva, a slična reakcija se očekuje i u BiH.

Cilj kampanje "Stigla zima... Jedan hljeb i jedan pokrivač za Siriju“, koja je pokrenuta u Turskoj a bit će provedena u još nekoliko zemalja svijeta, je pomoć sirijskom narodu u hladnim zimskim danima i bar djelimično ublažavanje teškoća kojima su izloženi u građanskom ratu kao žrtve režima.

Sukobi vojnih snaga Assadovog režima i narodnih pobunjenika u Siriji traju od 15. marta 2011. godine, a do sada su odnijeli blizu 50.000 života. Iz Sirije je protjerano više od pola miliona ljudi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: