|

IDIL zaprijetio Obami

IDIL zaprijetio Obami
0
S
SRNA
28.1.2015. u 08:19
88
komentara
0

dijeljenja
IDIL zaprijetio Obami
Pripadnici "Islamske države" emitovali su tri videosnimka u kojima prijete da će ubiti jordanske i japanske taoce, ali i uputili direktnu prijetnju predsjedniku SAD Baracku Obami.
U jednoj videoporuci, trojica boraca "Islamske države" stoje iznad jednog kurdskog borca koji kleči dok jedan od njih poručuje Obami da će doći u Ameriku.

"Znaj Obama, doći ćemo u Bijelu kuću i tamo ćemo ti odsjeći glavu", rekao je militant.

Bijela kuća za sada nije komentarisala ove nove prijetnje koje su upućene predsjedniku Obami.

U ovom videozapisu pripadnici "Islamske države" zaprijetili su i Masudu Barzaniju, predsjedniku dijela Iraka koji je pod kontrolom Kurda.

"Što se tiče tebe, Masude, odrubit ćemo ti glavu i baciti je na smetljište istorije", poručili su militanti u ovom videosnimku i dodali da se oni ne boje nikoga.

Pripadnici su zaprijetili i da će kurdski borci biti pogubljeni za svaki projektil koji ispale.

U videosnimku ekstremisti su upozorili i evropske države Francusku i Belgiju kojima su poručili da će ih posjetiti i tamo izvesti napade automobilima-bombama i eksplozivom.

U posebnoj poruci "Islamska država" je zaprijetila da japanski talac i jordanski pilot imaju još manje od 24 sata života i traže oslobađanje iz jordanskog zatvora Sadžide al-Rišavi koja je osuđena na devet godina zatvora nakon što je priznala svoje učešće u napadima na hotel u Amanu pri čemu je poginulo najmanje 57 ljudi.
Prijavi grešku


Komentari (88)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...