{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


IDIL objavio tekst formulara za "pokajanje“

A
13.7.2014. u 12:38
132
47
IDIL objavio tekst formulara za "pokajanje“
132
IDIL objavio tekst formulara za "pokajanje“
Abu Bakr al-Baghdadi
Militantska organizacija Islamska država Irak i Levant (IDIL) je na svjim profilima društvenih mreža objavila "obrazac“ za pokajanje svih koji su ratovali protiv ove organizacije i objavila način na koji mogu izraziti pokajanje i zatražiti oprost, prenosi Anadolija.
Militantna organizacija radikalnih sunita IDIL pod kontrolom drži nekoliko gradova Iraka i Sirije i na tim teritorijama je proglasila halifat.

"Ja (ime i prezime)...član...(naziv organizacije)...potvrđujem da je ratovanje protiv IDIL-a, rat protiv Allaha i Poslanika i obećavam da više nikada neću stajati protiv IDIL-a“, stoji u obrascu koji "pokajnici mogu preuzeti sa interneta".

U istom formularu se navodi i tekst izjave "pokajnika“, da bez znanja IDIL-a neće stupiti u redove bilo koje organizacije i da će svo oružje predati IDIL-u. Također se navodi i obećanje da više neće ići na teritorije pod kontrolim Oslobodilačke vojske Sirije, fronta Nusra i drugih protivnika IDIL-a, te saglasnost da će u protivnom snositi sankcije.

Svi protivnici IDIL-a koji žele da se pokaju, to mogu učiniti na naćin da sa dvije fotografije dođu u "Šerijatski sud“ IDIL-a i da pred nadležnima potpišu formular izjave.

IDIL je jučer pozvao sve svoje protivnike u regiji sirijskog grada Deyru'z Zora da se pokaju i predaju oružje, a za to im je dat rok od sedam dana. Snage IDIL-a tvrde da trenutno kontroliraju pojas od 130 kilometara u tom gradu.

Ova radikalna organizacija je postavila štandove i omogućila narodu "pokajanje“ i nakon osvajanja iračkih gradova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: