Svijet
0

Hrabra žena stala pred napadače u Londonu: Bolje mene nego dijete

Klix.ba
Majka dvoje djece, Ingrid Loyau-Kennet, pokušala je urazumiti dvojicu napadača koji su na ulici u Londonu mučki ubili britanskog vojnika.

Ingrid je izašla iz autobusa i pokušala pomoći muškarcu koji je ležao na ulici, a potom je učinila sve kako bi urazumila napadače i spriječila ih da nastave krvavi pohod. Svoj život je rizikovala kako bi "kupila vrijeme" do dolaska policije. Pokušala je odgovoriti jednog od napadača od namjere da puca na policiju.

Hrabra žena je zatražila od drugog napadača da joj preda nož kojim je namjeravao povrijediti građane Londona. U intervjuu za The Daily Telegraph je izjavila da je namjeravala spriječiti napadače da povrijede njene sugrađane. Muškarca koji je ubio vojnika je upitala zbog čega je to učinio.

"Ubio sam ga jer je on ubijao muslimane, a meni je dosta ljudi koji ubijaju muslimane u Afganistanu. Nemaju šta raditi tamo", izjavio je napadač.

Ingrid je fotografisana kako stoji pored napadača koji je držao krvavi nož. Prvobitno je mislila da je vojnik, čiji identitet nije otkriven, samo povrijeđen, no, nažalost, nije bila upravu.

"Razgovarala sam sa muškarcem koji je imao revolver i noževe. Imao je i malu sjekiru. Potpuno svjesno je donosio odluke, jer nije bio pijan ili drogiran. Nisam se plašila. Bolje da napadne mene nego neko dijete", izjavila je Ingrid.

Dva napadača su vojnika izboli noževima, a nakon toga ga ostavili na pločniku. Policija je po dolasku na mjesto zločina razmijenila vatru sa napadačima. Obojica su prevezeni u bolnicu, a jedan je u kritičnom stanju.