Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ako osoba u trenutku eutanaziranja ne razumije o čemu se radi to mora biti ilegalno. Što ako netko kaže navečer da hoće eutanaziju, pa se ujutro predomisli, dok je još pri zdravoj pameti, zatraži sestru da dovede doktora. Dok doktor dođe (obično im treba vremena) osoba sklona demenciji može već zaboravit gdje je i zapravo ubijate osobu čija je posljednja lucidna volja bila da živi.
Kako se pacijentica opirala ako je prethodno bila uspavana? Ukoliko se zena u bilo kom trenutku predomislila oko eutanazije i nije zeljela da je "uspavaju", smatram da to nisu imali pravo da urade bez obzira koliko bolesna i dementna bila. Porodica ne bi smjela da odlucuje o necijem zivotu i smrti jer neki ce samo zeljeti da se oslobode "tereta", a za svoje postupke ce uvijek naci opravdanje.
Ko ubije drugu osobu namjerno, napravi tezi zlocin, siluje... to bih ja sa halalom eutananizirao bez ikakvih pristanaka ni porodice ni doticne osobe... samo bespotrebno trose resurse planete...
Zašto se jednostavno ne legalizira eutanazija za ljude sa terminalnim bolestima? To je najhumanija moguća stvar koju neko može učiniti!
@Trump2020, i onda samo po sebi dolazi ono: "doktore, stara tetka se zapravo odlično drži i dobrog je zdravlja, ali ima zemlje, kuću i devize u njemačkoj banci a to nam je nasljedstvo,, evo doktore ova debela plava koverta je za vas, a kad vam tetku pošaljemo na redovni pregled vi sredite proceduru i papire pa joj dajte onu injekciju da se jadna ne pati više."
Svaka cast doktorici veoma humano