Plaća ga narko kartel
0

Hladnokrvni ubica koji teroriše Meksiko ima samo 12 godina

Sarajevo-x.com
El Ponchis
El Ponchis
Jedan od sadističkih egzekutora koji terorišu Meksiko, za razliku od većine brutalnih ubica u zemlji u kojoj se odigravaju strašni ratovi zbog droge, El Ponchis (Plašt), ima samo 12 godina, piše "Daily Mail".

Mali ubica, čije pravo ime nije poznato, dobija novac od meksičkog kartela koji se bori za kontrolu trgovine kokainom.

On radi zajedno s grupom žena pod nazivom "Chavelas", koje su odgovorne za odlaganje tijela njegovih žrtava. Neke od njih su, kako se vjeruje, njegove sestre. Glasnogovornik meksičke vojske je izjavio kako se zna da El Ponchis djeluje pod zapovjedništvom Julia Isusa Radilla.

"El Ponchis je identificiran kao plaćeni krvnik Radillinih neprijatelja. Njegove žrtve su bile mučene, pa preklane, a tijela su im bačena pored ceste", kazao je on.

Čak su neki od jezivih snimaka El Ponchisovih mučenja kružile internetom. Omiljena mu je "tehnika" da prekolje žrtvu tako da joj glava ostane visiti o koncu. Ubica je također pozirao na fotografijama držeći pušku i stojeći pored ubijenih žrtava. El Ponchis radi za kartel koji posluje u Morelosu, a na čijem je čelu Radilla. Većina njegovih "vojnika" imaju između 12 i 23 godine.

Najnovije brojke govore da u ratovima kartela svakog dana bude ubijeno više od 50 ljudi, a brojka poginulih na godišnjem nivou prelazi 18.000.