Sijao strah u Meksiku
0

Brutalni četrnaestogodišnji ubica je Amerikanac

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Četrnaestogodišnji plaćenik El Ponchis, osumnjičen za brutalna ubistva, američki je državljanin, potvrdila je Gini Staub, glasnogovornica State Departmenta, javlja CNN.

"Potvrđeno je da je dječak američki državljanin, ali ne možemo reći ništa više o situaciji", rekla je glasnogovornica.

Ona je potvrdila da će dječaku biti omogućena sva neophodna konzularna pomoć kao za bilo kojeg drugog uhapšenog američkog državljanina. To će uključivati zatvorske posjete, informacije o lokalnim advokatima i brigu o njegovoj dobrobiti.

Tinejdžer koji posjeduje rodni list izdat u San Dijegu uhapšen je sa dvije sestre na aerodromu u centralnom Meksiku, nakon što je policija primila anonimnu dojavu da je krenuo prema Tijuani.

Glasnogovornik meksičkog državnog tužilaštva potvrdio je da je četrnaestogodišnjak zadržan zbog sumnji da je radio kao plaćeni ubica za narko-kartele, ali je odbio reći više detalja.

"Prerezao sam im grkljan", rekao je El Ponchis, odgovarajući na pitanja kako je ubijao svoje žrtve. On je rekao da se narko-kartelu pridružio kada je imao 12 godina i da je bio pod patronatom Julija Padille, jednog od vođa zloglasne bande.

"Ili bih radio za njega ili bi me ubio", rekao je maloljetni plaćenik. On je rekao da nije bio svjestan svojih postupaka, jer je bio drogiran.