Svijet
0

Hillary Clinton u subotu u posjeti Haitiju

FENA
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Američka državna tajnica Hillary Clinton objavila je da će u subotu posjetiti Haiti, zajedno sa čelnikom američke Agencije za međunarodni razvoj (USAID), kako bi se osobno uvjerila u pomoć koju Sjedinjene Države pružaju toj potresom pogođenoj karipskoj državi.

Clinton je najavila da će putovati s Rajivom Shahom, direktorom USAID-a. Oni će se sastati s predsjednikom Haitija Reneom Prevalom i drugi članovima vlade Haitija, kao i s američkim civilnim i vojnim čelnicima koji predvode humanitarne napore u Haitiju.

"Također ćemo vrlo izravno i osobno prenijeti Haićanima našu dugoročnu, nepokolebljivu podršku, solidarnost i simpatije, kako bi pojačali poruku predsjednika Baracka Obame da oni nisu sami prepušteni ovoj krizi", rekla je Clinton.

"Moći ću se iz prve ruke uvjeriti u sadašnje napore i razmještaj američkog osoblja i resursa, kako bi se ostvario najveći mogući učinak u potpori naporima za spašavanje života i obnovu", kazala je.

Clinton je objavila da je američki Crveni križ, uz pomoć State Departmenta, prikupio više od 10 milijuna dolara od više od jednog milijuna donatora putem SMS poruka - Haiti Relief Campaign - što je najveća donacija ikada prikupljena mobilnom telefonijom, prenijela je Hina.