Kandidat za predsjednika SAD
0

Herman Cain: Talibani imaju ulogu u libijskoj vladi

SRNA
Herman Caine
Herman Caine
Jedan od kandidata za nominaciju republikanaca za predsjednika SAD Herman Cain sugerisao je da talibani imaju ulogu u libijskoj vladi.

Cain se početkom sedmice mučio sa novinarskim pitanjem da li podržava inostranu politiku predsjednika Baraka Obame u Libiji, nakon čega je za svoju zbunjenost okrivio novinare.

On je oklijevao sa odgovorom na pitanje da li je saglasan sa odlukom Obame da podrži pobunjenike u svrgavanju lidera Moamera Gadafija.

Potom je rekao da se ne slaže i krenuo je da navodi razlog kada je shvatio da "to nije taj razlog i da ima mnogo stvari i onda je novinare upitao koje je bilo pitanje da li se slaže ili ne sa Obamom".

Caneovi kritičari su istakli da je njegov odgovor posljednji u nizu dokaza da je on nespreman da bude nominovan kao kandidat stranke. On im je krajem sedmice ponovo dao razlog za to mišljenje.

"Da li se slažem sa stajanjem na stranu opozicije? Da li se slažem da Gadafi treba da ode? Da li se slažem da sada imaju zemlju u kojoj će talibani i Al-Qaida biti dio vlade? Da li se slažem s tim da ne znam šta će vlada uraditi i za šta me je on uopšte i pitao. Tražio sam da bude određeniji i on to nije učinio", rekao je Cane novinarima u Orlandu u američkoj državi Florida.

Mit Romni je jedan od vodećih kandidata republikanaca od početka trke za nominaciju.