|

Haos u Tripoliju: Teroristi ubili trojicu hotelskih čuvara, uzeli goste za taoce

Haos u Tripoliju: Teroristi ubili trojicu hotelskih čuvara, uzeli goste za taoce
18
Klix.ba
27.1.2015. u 12:23
88
komentara
18

dijeljenja
1/4 Foto: Twitter/Reported.ly
2/4 Foto: Twitter/James Wheeler
3/4 Foto: Twitter/James Wheeler
4/4 Foto: Twitter/James Wheeler
Grupa napadača je danas upala u luksuzni hotel u libijskom glavnom gradu Tripoliju ubivši najmanje tri pripadnika hotelskog osiguranja. Obračun je nastavljen, a napadači navodno drže nekoliko talaca.
Vjeruje se kako napadači pripadaju nekoj od radikalnih grupa povezanih sa islamskom državom. Smatra se kako napad može biti motiviran prisustvom stranih gostiju u hotelu, piše RT. Napadači se navodno skrivaju u hotelu na 20. spratu.

Sukob u hotelu Corinthia je počeo u utorak ujutro kada je grupa od pet maskiranih napadača aktivirala automobil bombu na hotelskom parkingu, a potom su provalili u prostorije jednog od menadžera hotela, prenio je AP.

U trenutku napada u hotelu su boravili gosti iz Turske i drugih evropskih zemalja, a većina njih je evakuirana.

Libijske snage sigurnosti su opkolile hotel, izjavio je njihov glasnogovornik Essam Naas, dodavši da su tri naoružane osobe otele ljude i da ih drže kao taoce.

Ova nekada prosperitetna zemlja je u haosu nakon što je NATO podržao pobunjeničke snage pri svrgavanju bivšeg vođe Muamera Gadafija.

Nakon njegovog svrgavanja i ubistva razne pobunjeničke grupe nisu uspjele formirati stabilnu vladu pa se zemlja praktično podijelila na teritorije koje drže pobunjeničke grupe.

Libijski parlament je bio prisiljen preseliti se u istočni grad Tobruk.
Prijavi grešku


Komentari (88)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...