|

Militanti drže 12 stranaca u poznatom hotelu u Tripoliju

Militanti drže 12 stranaca u poznatom hotelu u Tripoliju
0
A
Anadolija
27.1.2015. u 14:08
14
komentara
0

dijeljenja
Militanti drže 12 stranaca u poznatom hotelu u Tripoliju Foto: EPA
Militanti drže 12 stranaca u poznatom hotelu u glavnom gradu Libije Tripoliju.
Libijska policija je opkolila grupu militanata koji su upali u hotel u Tripoliju gdje drže 12 talaca, nakon što je auto bomba eksplodirala u blizini tog mjesta, navodi izvor iz hotela.

"Više od deset maskiranih militanata upali su u hotel Corinthia nakon napada auto bombom i počeli su nasumično pucati u uposlenike hotela", izvor je potvrdio za AA, pod uslovom anonimnosti.

"Četiri osobe su ranjene, uključujući tri stranca", naveo je izvor iz hotela.

Zvaničnik za sigurnost Essam al-Naas za Anadoliju je istakao da je policija opkolila militante unutar hotela kako bi ih uhapsila.

Druga dva izvora nisu mogli potvrditi da li su taoci uzeti unutar hotela, ali brojni Twitter profili koji su povezani sa militantnim grupama potvrdili su te navode.

Ranije tokom dana, auto bomba je aktivirana van hotela Corinthia, u napadu za koji je odgovornost kasnije preuzela grupa povezana sa terorističkom organizacijom ISIS.

Libija je postala poprište političkih previranja nakon svrgavanja i smrti njenog dugogodišnjeg lidera Muammara Gaddafija 2011. godine.

Tokom prethodnih godina, konflikt se pretvorio u borbu za vlast između dvije protivničke vladine grupe, međunarodno priznatog Predstavničkog doma i Generalnog nacionalnog kongresa koji ima podršku islamističkih milicija.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...