Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I kao mi nismo znali da nas CIA, NSA i sve ostale obavjestajne sluzbe nadziru :-) Mhm.
Na ovom slučaju je zapad sa svojom demokratijom, slobodama i pravdom položio za sva vremena. Niko se nije otvoreno stavio u zaštitu tog čovjeka koji se žrtvovao za slobodu privatnosti svih u svijetu. Nadam se da će se to promjeniti u budućnosti.
guardian ce objavljivati clanke a ne dokumente. T
"Američki su novinari zaštićeni prvim amandmanom koji im jamči slobodu govora te sprječava državu da traži zabranu objavljivanja..", ali isti nema pravnu snagu nad CIA i NSA, koji mogu na jednostavan "demokratski" način "privoliti" novinare da šute, znate, čovjek padne niz stepenice, naravno "spotakao se", otkažu mu kočnice u toku vožnje, naravno "mehanički kvar" i slično..
...turčine... ...samo da znaš... ...svima ćeš nam se... ...jednoga dana napušiti... ..kur-čine...
ako ste iskreni, a ne igrate neke igrice, bravo! ne smije se ustupiti nikakva sloboda drzavi. jednom kada je das, mozes se pozdraviti sa njom. i drago mi je posebno, jer ce obavjestavanje prosjecnog covjeka o krsenju njihovih sloboda i prava od strane drzave, ogromno pomoci edvardu i pravdi.