Prijete Facebooku, Twitteru...
0

VIDEO / Grupa Anonymous oborila stranicu CBS-a i Universal Musica

Sarajevo-x.com
Hakerska grupa Anonymous je nastavila svoje napade u cilju osvete za gašenje stranice Megaupload.com od FBI-ja. Jutros su izvršili napad na stranicu CBS.com.

Grupa Anonymous nije samo izvršila DDos napade nego je uspjela obrisati sve fajlove i direktorije. Korisnicima koji su pokušali pristupiti stranici je prikazan samo jedan file, a to je foundry.html. Korisnike koji su željeli posjetiti podstranice CBS-a, gdje je bilo moguće pogledati televizijske emisije, dočekala je greška "error 404 Not Found“.

Stranica CBS.com je bila offline oko 20 minuta, no, nije bila jedina meta Anonymousa. Oborena je i stranica Universal Music, kao i stranica francuskog medijskog konglomerata Vivednia koja posjeduje Universal Music grupu.

Nakon napada su hakeri zaprijetili da će oboriti još neke stranice ukoliko Megaupload ne bude online za tri dana. Video s porukom je objavljen prije tačno tri dana, ali još uvijek se ništa nije dogodilo. Na listi potencijalnih stranica koje su u opasnosti su i stranice UN, Xbox Live, U.S. Bank, Twitter, Facebook i YouTube.