|

Hakerska grupa Anonymous oborila internet stranicu Vatikana

Hakerska grupa Anonymous oborila internet stranicu Vatikana
0
F
FENA
7.3.2012. u 20:48
28
komentara
0

dijeljenja
Hakerska grupa Anonymous oborila internet stranicu Vatikana
Hakerska grupa Anonymous u srijedu je oborila internet stranicu Vatikana, saopćivši da je to napad na "korumpiranu" Katoličku crkvu, dan nakon hapšenja čelnika te grupe.
"Anonymous je odlučio danas da obori vašu stranicu u odgovoru na doktrinu, liturgije, apsurdne i anahrone koncepte koje vaša profitna organizacija širi po cijelom svijetu", navode hakeri u saopćenju.

"Ovaj napad nije usmjeren protiv kršćanske religije niti protiv vjernika širom svijeta nego protiv korumpirane Rimokatoličke crkve", navodi se u saopćenju postavljenom na internet stranici Anonymousa na italijanskom jeziku.

Anonymous je prošle godine neuspješno pokušao da obori internet stranicu Vatikana. Pet navodnih kompjuterskih hakera u Velikoj Britaniji, Irskoj i Sjedinjenim Državama optuženo je u utorak zbog hakerskih napada, nakon što je vođa grupe postao doušnik FBI.

Optužbe protiv članova Anonymousa, Lulz Security i drugih međunarodnih hakerskih grupa objavljene su pred američkim oblasnim sudom u New Yorku.

Optužbe se odnose na neke od najzloglasnijih hakerskih incidenata u proteklih nekoliko godina, uključujući i hakerske napade na Sony Pictures Entertainment, privatnu obavještajnu firmu Stratfor i firmu za kompjutersku sigurnost HBGary.
Prijavi grešku


Komentari (28)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...