Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Anatoly Dyatlov - „Not Great, Not Tarrible“
Da da, a u jeku rata u Ukrajini, atomska centrala radi punom parom.
Nažalost, ljudska greška i trenutak nepažnje, a ostaće vječno zapisano u historiji ljudskog roda. Međutim, nema razloga za strah od korištenja nuklearnih elektrana danas, jer je sve automatizovano, sa takvim algoritmima koji ne mogu da pogriješe, sa sistemom automatskog isključivanja i ispravljanja greške u milisekundi. Veća je opasnost termoelektrana koja ispušta tone štetnih gasova, a zbog kojih se danas gušimo u smogu, plus su x-puta manje efikasne od nuklearnih.
Ljudska greška, pa ti si sine dobro nagrajso. Takva stvar da bude ljudska greška.
Pa da. Jos kad se uzme u obzir da bukvalno stotine hiljada ljudi umire od posljedica prouzrokovanih zagadjenjem termoeletrana. A ovamo svi paniku za "radijaciju".
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ne ponovilo se nikada i nikome,
Ma daj ba... Prave planove u slucaju katastrofe a atomske se redaju iz dana u dan. Ironija i cinicnost!