Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
17:09 Al Jazeera arapske izvješća da Ajdabiya teško bombardiran iz zraka prije nego snage ušle u grad. Gadafi je snaga sada su samo 160 km (99 milja) daleko od Bengazija. 18:07 Jasno bombardirano vozilo bolnickog osoblja u blizini Ajdabiye. Fotografija Sean Smith u Guardianu. Demontaža egipatske sigurnosne agencije http://www.bbc.co.uk/news/mobile/world-middle-east-12679632?SThisFB
Jedan revolucionar je rekao novinskoj agenciji Reuters. \"Izgubili smo Bregu u potpunosti. Nismo se mogli suočiti Gadafijevim snagama \", rekao je pobunjenik, koji se predstavio samo kao Nasser u gradu Ajdabiyah Dalje prema istoku koja je također bila pod napadom. Jedan svjedok, Ahmed Mohammed, koji je za punjenje do njegova automobila s goriva na svom putu iz Ajdabiyah, rekao: \"Gadafi snage ušle u središte Ajdabiyah da je kad smo bili pucao u.\" Stražnji prozor svog automobila je bio polomljen. \"Oni pucao kroz prozor, pucao kroz prozor\", rekao je jedan od dvije žene na stražnjem dijelu automobila, gdje je bilo i petero djece. Automobil je razbijen stakla razasuti iznutra. (Al Jazeera)
Sergej Lavrov, ruski ministar vanjskih poslova, rekao da Arapska liga je potrebno pružiti više konkretnih detalja o no-fly zone je predložio se nametnuti preko Libije. Lavrov je to izjavio na konferenciji za novinare nakon što je skupina od osam sastanka ministara vanjskih poslova zemalja G8 na kojem predsjednik Francuske nije uspio dobiti ugovor na leđa no-fly zone kako bi se zaustavio napredak Gadafijevih trupe protiv pobunjenika.
Pristaše Gadafi organiziralo skup u gradu Zuwarah, libijski državni televizija izvijestila je nakon pobunjenici su poraženi od strane vladinih snaga. Televizija sijevaju gore na zaslonu poruka kazivanje stanovnici grada, zapadno od Tripolija, \"izašao u masovne proteste u potpori vođa revolucije [Gadafi].\" Al Jazeera navodi da zapad Ajdabiya bio je danas teško bombardiran . Talijanski ministar vanjskih poslova je rekao kako nema-fly zone ne bi bilo dovoljno da se zaustavi nasilje u Libiji.
19 poslije podne: Italija je ministarstvo unutarnjih poslova je naredio trajekt, opterećen s oko 1.800 uglavnom marokanski evakuirano iz Libije, a ne da unesete talijanske teritorijalne vode u tijeku provjere, luka saopćio je zvaničnik u utorak. \"Brod je trenutno izvan naše obale čeka u međunarodnim vodama,\" Antonio Giummo luke Augusta na Siciliji rekao je novinska agencija AFP. \"Oni su zamoljeni da dođu u luku na benzinskoj postaji\", rekao je Giummo, dodajući: \"imaju o njima obavijesti zabranjen ulazak prema ministarstvo.
ADZDABIJA-C. ETNICI ( TJ. PLACENICI ) MUKO-PROFITERI U AKCIJI . http://www.youtube.com/user/17022011libya#p/a/u/0/5liUSdA2Q7c