{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Francuska: Prvo istospolno vjenčanje u zatvoru, Carlos Šakal kum

19.7.2013. u 15:35
4
5
Francuska: Prvo istospolno vjenčanje u zatvoru, Carlos Šakal kum
4
Francuska: Prvo istospolno vjenčanje u zatvoru, Carlos Šakal kum
Alfredo Stranieri (Foto: AFP)
Nakon odobrenja istospolnih brakova u Francuskoj, održano je i prvo takvo vjenčanje u zatvoru. Vjenčali su se dvojica ubica, Alfredo Stranieri i Germain Gaiffe, a zloglasni terorista Carlos Šakal bio je kum.
Serijski ubica Alfredo Stranieri i Germain Gaiffe, osuđen zbog obezglavljivanja čovjeka, vjenčali su se unutar visokoosiguranog zatvora u Poissyju, u blizini Pariza.

Gaiffe (45) je nosio bijelu vjenčanicu, ali mu je kasnije naređeno da se presvuče u mušku odjeću. Par je zamolio Carlosa Šakala da im bude kum, te je ovaj prebačen u Poissy iz svoje ćelije u Parizu.

Kontroverzni komičar Dieudonne M’bala, uprkos svojim stavovima protiv homoseksualnih brakova, bio je drugi kum. I od njega je zatraženo da bijelu vjenčanicu zamijeni muškom odjećom.

"Ovo je Francuska sutrašnjice", rekao je M’bala.

Talijan Stranieri (56) postao je poznat kao "ubica iz oglasa", budući da je svoje žrtve birao kroz povjerljive oglase. Osuđen je 2003. godine za ubistvo četvero ljudi i sahranjivanje njihovih tijela u svom vrtu. Gaiffe je ubio čovjeka tako što mu je odsjekao glavu i iste godine je osuđen na 30 godina zatvora.

Par se upoznao u zatvoru, a kasnije su objavili bizarnu tvrdnju da su začeli dijete sa bivšom francuskom ministricom pravosuđa, Rachidom Dati. Dati je kasnije pokrenula tužbu zbog "izvrgavanja javnog službenika ruglu", a paru su na njihove kazne dodana još po četiri mjeseca zatvora.

Zatvorski zvaničnici odbili su da otkriju da li će Stranieriju i Gaiffeu biti dozvoljeno da dijele ćeliju.

Ilich Ramirez Sanchez, poznatiji kao Carlos Šakal, služi dvije doživotne robije zbog bombaških napada u Parizu iz '80-ih godina te dvostrukog ubistva iz 1975. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: