Komentari (182)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
kao pobunili se protiv Francuske i bojkotuju Francuske proizvode a niko od Erdogana pa do Arapa nije se pobunio niti bojkotovao Kineske proizvode a godinama Ubijaju,Zlostavljaju i unistavaju Kulturu Muslimana Ungura !
Slažem se sa većinom što su rekli i Duraković i Šoja ali ne slažem se sa pokušajem relativizacije uloge radikalnog tumačenja islama u terorističkim činovima. Niko normalan ne krivi islam i sve muslimane za radikalne postupke i mislim da nema ništa sporno u tome da se kritikuju sve vrste radikalnih tumačenja islama kao i drugih religija i ideologija. Žalosno je što se muslimani, kojima radikalni islamisti zapravo i nanose najviše štete, ne bore žustrije protiv istih.
Niko normalan to ne cini, osim Predsjednika jedne vazne Europske drzave. Ali sa njim svakako ne treba polemisati, uvijek se pricalo sa najstarijim iz kuce. A terorizam niko normalan ne podrzava, no hajde da mu pronadjemo uzroke, tako se najbolje lijeci, a ne tako sto ces satrat milione i porobiti im resurse. Zbog te borbe i silnog spasavanja mi danas po ulicama gledamo ove nesretnike. I najvise ih je iz Alzira , Libije i Maroka, francuske kolonije !!!
@Sindikatbotova Ne podržavam Makrona ali nigdje nisam vidio da on kritikuje islam i muslimane, vidio sam samo kritiku radikalnih islamista koji predstavljaju opasnost za Francusku a i šire. Ne podržavam ni francuske kolonijalne tendencije ali one nisu uzrok terorističkih napada koje vrše muslimani, uzrok je radikalno tumačenje islama koje bismo svi mi, a posebno muslimani, trebali kritikovati i boriti se protiv istog.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Odrubiti covjeku glavu radi neke karikature je stvarno za totalnu osudu i nije rjesenje. Ali ako uzmemo tvrdnju da su muslimani u francuskoj ravnopravni gradzani, PA MAKAR SAMO NA PAPIRU, to je jedan veliki problem. Ako zakon za jedne intepretiras na jedan a za druge na drugi nacin i ako sloboda kao pojam nema za sve isto znacenje ako ravnopravnost u svim sverama drustava nema isto znacenje za sve ljude u drustvu e tu nastaju veliki problemi.
AKO NA PAPIRU STOJE TE VELIKE RIJECI ONDA IH MORATE PROVESTI U DJELA. Ne ovisno o religijskoj pripadnosti !!
Komentar je predug, isloči obavjest! Klix, gdje piše o pravilima dužine komentara?
Znanje ovog ambasadora je isto kao i moje kokoši koja kljuca okolo. Pa mamlaze procitaj malo sta su ti isti francuzi radili po Sjeveru Afrike serem ti se u znanje.
@7seset3Kao prvo, šta su Arapi radili po Africi. Bili glavni u trgovini crnačkim robovima uz domaću pomoć, jer je to domaćim bio dobar izvor prihoda. Jos su Arapi znali svojim muskim crnim robovima otkinuti onu stvar.
SLOBODA kao apsolutni cilj je nekada bila. Danas IZOLACIJA!
Religije i razne druge ideologije su slovo na papiru, sve dok im mase i pojedinci ne udahnu dobro ili zlo.
Tjeraj gamad u Afriku i Aziju, koji ce k.... Babuni u Evropi!!!
Makron - hebem ti mater. Solja i tebi. Ovo je sloboda govora...
Ma ne znam iskreno ko normalan moze stati na stranu terorista, zllcinaca koji sijecu ljudima glave zbog religije. Sve ljude koji misle da mogu oduzeti slobodu govora, koji misle da su terpriszam i zlocini opravdani trebaju na lijecenje, nadam se iskreno da ce evropa napokon shvatiti da sa radikalima nema price i da ce malo konkretnije djelovati.
Profesor Durakovic se samo brine kakve ce posljedice po Islam imati teroristicki napadi. Nijednom rjecju da pokaze pijetet prema nevinim zrtvama. Cini se da je i on prikriveni islamski fundamentalista.
Iduci naslov ocekujem Krscanstvo i Arapske drzave, zasto je zabranjena sloboda izrazavanje vjere, i ostalih stvari
muslimani ko muslimani , ubijaju ljude i bune se sto Charlie Hebdo crta njihivog pedof muhameda koji je bio lopov i budala
Gdje počinje religija, tu završava razum...
Kakav je sadašnji život za sve ljude i šta se sve događa u Evropi i čitavom svetu,SFRJ po poređenju bila RAJ za ljude koji su živeli u tom periodu od 1945-1991 u odnosu na tzv.današnji svet!Ko će i kad da nam napravi opet takav RAJ?Eldorado,Eldorado zvani SFRJ sa JNA,Narodnom Milicijom,KOS i Udba,a na vrhu te torte Jagoda u obliku Golog Otoka,sve to je bilo potrebno da bi se održao takav poredak Raja za sve narode i narodnosti u SFRJ!?Nema Raja bez rodnoga SFRJkraja!
Zasto onda svi idu na zapad kad ih ne vole? Kako ces biti u kuci u kojoj nisi dobro dosao. Lijepo na bogati istok. Bez problema sa vjerske strane. Sta ce toliki Turci na zapadu kad je lose. Uzeli bi sve a ne bi dali nista. Kakve su vjerske slobode u islamskim zemljama?