Komentari (89)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
e yebi ga. ako ti se ne pije, ti ne pij. pusti druge brate mili....
Grijeh je i sjediti za stolom gdje se konzumira alkohol, tako da razumijem Irance......,
Nikada moje komšije Srbi, nisu nikome od nas Bošnjaka muslimana, servirali alkohol, za zajednički stol ni svinjetinu, iz poštovanja i dobrosusjedskih odnosa, tako je bilo u mnogim mjestima u BiH prije ovog nesretnog rata... Jesu li to Francuzi veči kršćani od bosanskih prevoslavaca i katolika? Nisu sigurno !!!
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Dodje u posjetu i onda jos diktira domacinu?! Halal meso, zasto da ne, ali braniti domacinu da pije vino,zato sto ga "oni ne piju"... U moj kuci mozes da biras. Hoces pivu, vino, rakiju, viski, cedevitu ili samo vodu. Za klopu se vazda lako dogovoriti :D Ja znam sta ja pijem i ti da mi kazes mojne piti, s noge na nogu bih te izbacio iz kuce...
Poslanik Muhamed (neka Božji mir i blagoslov na njega) je naredio vjerniku ne sjedi za stolom za kojim se toči alkohol sa riječima: “Ko vjeruje u Allaha i Sudnji dan neka ne sjedi za stolom za kojim se pije alkohol.” (Ahmed, 1421, a šejh Albani kaže da je ovaj hadis vjerodostojan.)
Sve to stoji, ali tebi Bog ili nazovi ga kako god hoces, daje pravo izbora. Ako se to kosi sa tvojim uvjerenjima, Ti samo produzis dalje. Ali nametati nesto svoje, odnosno tjerati nekoga, nema veze sa zivotom.
Francuzi izraelski uvlakaći.
Nevjerovatan bezobrazluk!Boli nekog sta muslimani piju i jedu, nek napisu sebi jelovnik i piju samo sok ali odredivati domacinu sta ce on da jede i pije je nevjerovatno!
TREBALI SU FRANCUZI POKAZATI RAZUMJEVANJE PREMA IRANSKOJ DELEGACIJI U POGLEDU OBVIJE ZEMLJE.JEDA. TO RAZUMJEVANJE DONIJELO BI IM POLITIČKE POENE I ISKRENE NAMJERE ZA JAČANJE PRIJATELJSKIH VEZA OVE D
Iz ovog proizilazi da muslimani ne posjeduju opštu kulturu i da su krajnje bezobrazni, u njihovim zemljama evropljani moraju poštovati njihove zatucane zakone pa još imaju obraza doći u srce Evrope i nametati domaćinu svoja pravila. Krajnje ne tolerantna vjera. Sve njih treba ograditi u nekakav tor pa nek se j.ebu tamo.
Nisu oni sekularni Francuzi nego alkoholičari, a stvar treba posmatrati drugačije: iranska delegacija odbija da večera sa francuskom delegacijom ako se bude služilo vino jer im to nije dozvoljeno, a francuska delegacija ne poštuje kulturu i običaje drugih naroda. kada sve prođe onda Francuzi mogu, što se Iranaca tiče, i da se oduzmu pijući vino. Majmuni.
nije ovo nikakvo nametanje pravila, ovo je pokazatelj kako se dočekuje gost. francuzi bi bez obzira sami trebali odreci se vina i krmetine, jedna večera bez toga ih neće ubiti.
poredjenje ti je nidje veze, nece za vecerom predsjednik francuske traziti zene oko sebe. zna se i kod nas obicaj, kad dodje gost upita sta ce se piti, a ne njemu nametati nesto sto ne zeli.
evo kompromisa: nek Iranci sjede za jednim stolom i jedu halal i piju čaj, a Francuzi nek sjede za susjednim stolom,nek jedu krmetinu i piju vino mogu fino i razgovarat,biće blizu a nikom neće ništa falit ha,šta kažete,morel vako?
Vala ovaj muslimajmun na slici sere ko foka. Kad se nemuslimanke mogu pokrivati kad dođu u vašu zemlju vala možete i vi pustit ljude da piju svoje nacionalno piće. Svinjetinu mogu razumijet, jel, ali vino ne. I kad kažu europa je ovakva onakva zato što ne žele ovakve ljude pored sebe.
SVI SU ONI MITERAN, "POCASNI GRADZANIN SARAJEVA".
Tipšično "europsko" nepoštivanje tuđih vjerskih uvjerenja... Podrška predstavnicima bratskog perzijskog naroda !!!
Eh jos treba da mu se i naguzi
Neka ponesu sebi za pasom flašu.
Ovi Francuzi haman mnogo vole iranskog pjesnika Omera Hajama. Njemu su radi konzumacije VINA isti ŽIVOM ODRALI KOŽU !! Eto takav je šerijat prije i nakon dolaska na vlast.
serijat je nazadno zlo, isto sto je inkvizicija bila u srednjem vjeku.
@kuga Hayam je musliman sufijja. Vino nije alkohol u buikvalnom smislu nego alegorija, niđe veze sa opijanjem !!!
PRIKAŽI ODGOVORE (2)