Komentari (80)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Finci se nikad plasili rusa nisu a rusi su vidjeli kako je ratovati na hladom terenu pa popusili protiv finaca. EU shvata polako da rusi nece stati, sto se prije NATO ukljuci to bolje. Silnicima samo silom.
Tisina chetalju, uci historiju. Vi ste morali predati Kosovo pa boli istina jbg.
HolidayInzzko, nisu se "predali" nego su vodili rat skoro dvije godine, eto da te informisem. Taj rat je trajao od 1939 do 1941.
A šta je ovo neće niko s Rusima u savez. Još samo Bjelorusija ostala i to izgleda dok je na vlasti Lukašenko.
...iz istog razloga sto sa Srbima niko nece u savez...jer su zatucani,zaostali i siromasni,a hoce svima da budu gazde.
Primjer Austrije, koja je 1955. ponovno postala suverena država samo uz uvjet očuvanja svoje neutralnosti, ali i poslijeratne Finske, koja je, iako je vodila prozapadni smjer, striktno slijedila odredbe ugovora o prijateljstvu, suradnji i uzajamnoj pomoći sklopljenog sa SSSR-om 1948. godine. Prema sporazumu, Helsinki je priznao posebne strateške interese SSSR-a i bio je dužan zadržati neutralnost.
Sjedinjene Države... pod predsjednikom Johnom Kennedyjem, zabranile raspoređivanje sovjetskih raketa na Kubi i zatražile od SSSR-a da poštuje prava SAD-a da osigura sigurnost u svojoj hemisferi, što Washington danas uskraćuje Rusiji.
To je to što Evropa u posljednje vrijeme aktuelizira priču o evropskoj sigurnosti jer vide šta se svakog trena može desiti Ukrajini. Stub evropske odbrane još dugo će biti NATO koji smatra da nema evropske sigurnosti ako ne pokriju i Balkan što su u velikoj mjeri i uradili i ostala im još Srbija i Bosna na pola puta jer na njihovoj stranici nas pišu kao aplikanta što potvrđuje da je Mile stvarno potpisao ANP.
Treba pitati srbijance, bjeloruse i sl. Da imaju sansu bi li radije u rusiju ili na zapad negdje bilo gdje...koja ba rusija i postena prica neka
Rusi se protive al niko ih ne jebe,ko i srbi sto hoce da su glavni u regionu al ih niko je jebe 1% hahahahah
...koga boli k*rac sto se Rusija necemu protivi,nece oni Fincima odredjivati sta smiju,a sta ne smiju u svojoj sopstvenoj drzavi...nevjerovatno da imaju smjelosti tako nesto izjaviti.
Mediji: Moguće isključenje baltičkih država iz NATO-a?
Rusi, sjašite.
A eto oni su kao nesto posebno pa ce oni odredjivati svima ko smije a ko ne smije da se udruzuje i s kim
Ako 99% drzava hoce u nato i u eu, ako sav narod (pa i svaki rus koji dobije sansu) migrira na zapad a niko nece u rusiju onda je valjda jasno o cemu se tu radi.
I Finska je Rusija, kao sto je i srpsko sve na balkanu izgleda.
Turski pristup NATOu je bio kompromis sa Sovjetskim Savezom, da se ne instaliraju atomske rakete a onda može u NATO. SAD su imale namjeru instalirati atomsko oružje u Turskoj. Ali njet. Kako će to izvesti Finska pitanje je sad?
U turskoj ima atomsko oruzje
KulinBan@ Možda ga srpski kralj Tvrtko instaliro ali SAD ne
Ako neka drzava zeli u nato zasto pitati ili se obazirati na mislje je neke druge zemlje
Narod koji se bori za svoju domovinu ne moze izgubiti, nisu izgubili finci od rusa, nisu izgubili afganistanci ni od rusa ni od amerikanaca, nisu izgubili vijetnamci od okupatora, nisu izgubili sirijci, nisu izgubili bosnjaci, hrvati ni albanci od srba...
Znate li vi ko je bio Simo Hejha???
...preko 500 Rusa potamanio za 100 dana snajperom.