Komentari (42)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Govor mržnje a ne sloboda govora!
Šveđani pale Kur'an u momentu kad im ulazak u NATO ovisi upravo od Turske. Na stranu sada Erdogan, koga nimalo ne gotivim, ali fakat moraš biti žešći debil da ovako provociraš muslimane, u ovom slučaju konkretno Turke, baš u trenutku kada želiš da uđeš u NATO koji te nikad ranije nije zanimao.
U prevodu: Ako želiš u NATO jer osjećaš strah i prijetnju od Putina, onda ne čačkaš mečku sa Turcima od čijeg mišljenja itekako zavisi tvoj ulazak u NATO. S druge strane, ako si Mađar u Evropskoj uniji (Orban), onda isto tako ne čačkaš mečku i ne ližeš se sa Putinom, a dobijaš pare od te iste Evropske unije i njen si punopravan član! Dvostruki aršini u politici oduvijek drže ovaj svijet u strahu, neizvjesnoti i na rubu svjetskog rata.
Vaš je ajatolah već nešto o tome palamudio na svom fejs profilu. Kao, samo su se u Evropi spaljivale knjige, da toga nije bilo nikad u islamskom svijetu i sl. Dakle, nije to usporedivo jer se u ovom slučaju Kuran ne zabranjuje, može ga čitati tko hoće. Ovaj što ga spaljuje, samo demonstrira svoj stav da je Kuran jako štetan po čovječanstvo i ima na to pravo. To je zaista sloboda izražavanja. Važno je da nema nasilja ni prema kome.
Ljudi se moraju navići da ono što je svetinja za njih, drugima nije ništa i obrnuto. Svi su fundamentalisti duboko nesigurni u svoju vjeru pa zato tako bjesne kad je neko krtizira. Ja smatram da se na knjigu odgovara knjigom, raspravom i kritikom, jer oni koji je spaljuju, makar samo demonstrativno, nesigurni su u svoje stavove kao i spomenuti fundamentalisti. A moja bi se kritika Kurana još manje svidjela ispranim fundamentalistima.
a turska vlada skida sa radnji sva arapska slova 😂😂😂
Edwin waagensfeld je podero javno kuran i par puta dolazio u bosnu u Bihac radi migranata da pokaze javnos koliko ih dolazi ! Pogledajte sami na YouTube kian kermanshahi
Bave li se ovi turci ičim drugim? Turska srlja u nezapamćenu recesiju i hiperinflaciju, a debili glume ovlaštene branitelje vjere. Pritom su sve desničarske organizacije koje to rade povezane sa - Rusijom
Ne srlja Turska nigdje, ne boj se. Liru zamjenili eurom, turista nikad više. Samo Antaliya aerodrom će prebaciti 30 miliona putnika. A što se bave “paljenjem”, pa ispred Turske ambasade uz zaštitu Mup- a Švedske se spaljuje Kur’an - valjda trebaju i reagovati ako im se nešto želi poručiti.
turski sivi vukovi su simbole njihove pokazivali u sarajevu kad je erdo kofol pobjedio! Znam ja da ima nasi koji brane erdu ali bili ga sutra branili kad vam pocmu namecat turski jezik kulturu silom
Sloboda govora jeste vrh demokratije i slobode. Nije cudo sto je zazivjela bas u skandinavskim zemljama. Onog trenutka kad se to urusi je znak da zbilja nesto nije u redu. Bez obzira sta mislili o tome koliko to nekome ne odgovara ili vrijedja. Uostalo mi to radimo konstantno. I naravno najvise u zemljam gdje ne postoji taj nivo slobodarske svijesti i zakoni slobode. Ali mi smo robovi apsurda.
Hajde probaj ismijavati kralja i kraljevsku pprodicu u Švedskoj i Danskoj? Spaljivati, uz zaštitu policije, danski ili švedski ustav? Posrati se na švedsku/dansku zastavu uz zaštitu policije u Štokholmu ili Kopenhagenu? Pa nam javi kako si prošao!
Sloboda govora kao vrhe slobode i demokratije je funkcionisalo sjajno sve do sada. Sve dok nikoga nije briga za to sto radis, iz razloga sto to moze svatko da uradi nije ni bilo nekog efekta, Nikada nije bilo laske biti poznat preko noci kao danas.
Jedno je sigurno da ce muslimanima biti sve teze da dodju u EU zemlje ili da na neki nacin budu dio zajednice. Desnica jaca i u svim zemljama polako povlaci crvena linija. Nesposobnost prilagodjavanja i preosjetljivost te pokusaji da se mjenjaju neciji zakoni ce samo stvoriti veci revolt koji ce tesko biti smanjiti kad se predje crvena lnija.
Nije to sloboda govora, to su izlivi mržnje.
Sve ima svoje granice...
Par godina unazad, kada je Dedzal unistavao islamski svijet, u Svedskoj su dodijeljivane Nobelove nagrade ljudima koji su na bilo koji nacin doprinosili borbi protiv muslimana. U vrijeme zastoja u pregovorima sa Turskom oko njihovog pristupa Nato savezu desavaju se "spontana", ali medijski odlicno pokrivena spaljivanja Kurana. Nista ovo nije slucajno, a ni spontano.
BiH u EU! BiH u NATO! To je ispravan put.
Smije li neko, pod okriljem slobode govora, zapaliti Talmud u Švedskoj, Danskoj ili bilo gdje u Evropi?
Moj Fidane, ne znam što se trudiš objašnjavati, ispade Švedska zaostalija od pola dunjaluka. Šta će tek da se sruči kao kazna, ostaje da se vidi... Dragi Bog zna najbolje.